Maja Herman Sekulić jedina je naša književnica i pesnikinja koja je ušla u Kinu “na velika vrata” – nedavno je dobila Prvu nagradu za svoju poeziju u prevodu uglednog pesnika i prevodioca Džejmsa Tijana u okviru velikog festivala “Put svile” u Pekingu na kojem su učestvovali mnogobrojni pesnici iz celog sveta, a sada je predstavljena ne samo kao pesnik nego i kao izuzetn ličnost koja nosi titule “globalne ikone poezije” I “ikone stila Srbije” u najužoj selekciji  pesnika i umetnika u prelepoj knjizi na temu “Srce lotosa.”

Na poeziju Maje Herman i Manuela Kuala iz Meksika predstavljen je i video sa muzikom Aleksisa Gonzales iz Čilea komponovanom za izložbu na istu temu. Video predstavlja pesnika u multikulturalnom i multijezičkom svetu.

Ta multimedijalna knjiga – album, koja je izdata u Šangaju u izboru čuvene kineske avangardne umetnice i pesnikinje Kvin Fei, bila je izložena sa lirskim ilustracijama poznatog kineskog umetnika Dai Džianhonga na samostalnoj izlozbi u šangajskom Duožun Muzeju umetnosti. Vest o tome je prenelo preko 30 kineskih zvaničnih medija.

Previous articleKoncert tinejdž benda Rock Liberty // 11. jun // SKCNS Fabrika
Next articleBeoBalet baletska predstava „Škola magije“ 10. juna na Kolarcu