BeoBalet gala koncert pod nazivom “Škola magije” održaće se u subotu, 10. juna u 19 časova na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine. Biće to prilika da publika uživa u maestralnom izvođenju 20 koreografija i varijacija iz klasičnog baleta “Žar ptica” koje se prepliću sa scenama iz poznatog književnog serijala “Hari Poter”. U okviru ovog magičnog koncerta natupiće preko 100 balerina, uzrasta od 3 do 15 godina, uz specijalne muzičke goste.

Koncert unosi elemente fantazije u klasičan balet sa ciljem da podstakne decu da sanjaju i veruju u magiju, čaroliju i sebe. Osnova ovog baleta je na prvi pogled zavodljiva magična priča, koja zapravo daje najvažnije lekcija o životu – kako je u redu da smo drugačiji, da svako dete treba da pronađe svoju autentičnu super moć, da prihvatimo različitost, uči nas o prijateljstvu i tome da je ljubav najjača sila koja postoji.

BeoBalet balerine nastupiće na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine. Zajedno upoznajemo “hram umetnosti” i biografiju Ilije M. Kolarca, čijom voljom je nastala zadužbina. Kolarac je 1878. godine sve što je imao ostavio svom narodu za širenje nauke i kulture.

BeoBalet je više od baleta! To je umetnički centar za decu gde se deca upoznaju sa baletom, muzikom, glumom i opštom kulturom. Detinjstvo je roditelj čovekove ličnosti i to je citat na kome se već 14 godina gradi BeoBalet. Za decu je detinjstvo najznačajniji period za njihov intenzivan razvoj. BeoBalet radimi sa decom od 3 do 15 godina i trudi se da njihovo detinjstvo bude zanimljivo, puno izazova, iskustva i saznanja u kome će razvijati veštine, potencijale, svoju ličnost i telo. Insistiramo na drugačijem kulturnom okruženju, otkrivamo i negujemo prave vrednosti. Zajedno otkrivamo klasični balet i muziku, te posećujemo pozorišta, muzeje i galerije.

Fotografije – BeoBalet arhiva.

 

Previous articleTopao prijem Maje Herman Sekulić u Kini – prva nagrada za poeziju u Pekingu i njeno predstavljanje u Muzeju umetnosti u Šangaju
Next articleNajjače festivalsko VR iskustvo stiže u Novi Sad i Beograd!