Pred brojnom publikom u Atrijumu Narodnog muzeja Srbije u Beogradu izvedena je monodrama ,,Nenapisana pisma“ 17. juna 2023. u organizaciji Umetničke galerije ,,Nadežda Petrović” i Narodnog muzeja Srbije. Predstava je izvedena povodom obeležavanja jubileja, 150 godina od rođenja Nadežde Petrović kao deo programa projekta ,,Čačanska rodna – Čačak prestonica kulture Srbije 2023.“  

Ulogu čuvene slikarke tumači prvakinja Narodnog pozorišta iz Beograda,  Vanja Milačić, koja je izazvala višeminutne ovacije, a u publici su se našli brojni umetnici, među kojima su bili glumci Vanja Ejdus, Vjera Mujović, Nikola Šurbanovič, kao i profesorica i rediteljka Ivana Vujić.  

Zanimljivo je da autorsku ekipa monodrame „Nenapisana pisma“ čine isključivo žene. Inspirisana slojevitom ličnošću ove znamenite Srpkinje, Milkica Miletić, književnica iz Čačka, je oživela lik Nadežde Petrović u svom tekstu „Nenapisana pisma“, koji je za scenu adaptirala i režirala Nataša Radulović. Scenografiju je uradila Marija LukićShabby Chic Design iz Čačka, kostim Marta Čkonjević, a originalnu muziku napisala je Ana Krstajić, dok dizajn potpisuje Ana Krbanjević. Inspicijent predstave je Sanja Mimica.    Predstava je nastala u produkciji Gradskog pozorišta Čačak u saradnji sa beogradskom kućom FAME Solutions.

Naredno igranje predstave ,,Nenapisana pisma“  planirano je za kraj leta u Čačku.

Fotografije: Rade Marković

Previous articleBailemos tango vikend // subota 24. jun // SKCNS Fabrika
Next articlePomera se koncert grupe Nouvelle Vague – nov termin i lokacija: 30.07.2023. u Botaničkoj bašti