Koncert poznate francuske grupe Nouvelle Vague pomera se na nov termin i menja lokaciju, biće održan 30. jula u Botaničkoj bašti “Jevremovac” (umesto prvobitno najavljenog 22. juna na Kalemegdanskoj tvrđavi).

Foto: CEBEF

Ulaznice za koncert na Kalemegdanu važe i za koncert 30. jula u Botaničkoj bašti, a ukoliko neko želi, može vratiti kartu na mestu na kome je ulaznica kupljena.

Ulaznice za koncert Nouvelle Vague mogu se nabaviti na Ticket Vision prodajnim mestima i onlajn na tickets.rs.

Nouvelle Vague  je unapredio pojam “cover benda” i počeo da oduševljava publiku koja gotovo zaboravlja originalne verzije kada čuje njihov zvuk.  Sa nekoliko studijskih albuma i opsežnim globalnim turnejama pod svojim imenom, Nouvelle Vague  je proslavio 19. godišnjicu, uz pauzu od nekoliko godina zbog situacije u svetu. Prva dva albuma grupe, Nouvelle Vague (2004) i Bande A Part (2006), definisala su njihov jedinstveni zvuk sa Bossa verzijama New Wave Classics-a. Njihov treći album NV3 (2009) sadržao je saradnju sa Martinom Gorom iz Depeche Mode, Ianom McCullochom iz Echo and the Bunnimen, Terri Hall iz The Specials i Barrijem Adamsonom. Kasniji hvaljeni albumi objavljeni su 2010, 2016. i 2019. godine, a bend je nastupao pred oduševljenom publikom širom sveta tokom svoje 19-godišnje karijere.  U 2018. produkcija Nouvelle Vague-a otkrila je da se bend vraća svojim korenima: akustična gitara, nekoliko klavijatura, malo ambijenta i dve pevačice (Mélanie Pain, Elodie Frégé i/ili Phoebe Killdeer). Sa nedavnom smrću osnivača Olivijea Liboa, postava benda je ponovo preuređena.

Nouvelle Vague nastupaju 30. jula u Botaničkoj bašti “Jevremovac” od 20.30.

Previous articleUz ovacije održana monodrama o Nadeždi Petrović, sa Vanjom Milačić, u Narodnom muzeju
Next articleLanna, vunderkind elektronske scene, prvo je ime ispred EXIT Music & Talent Office-a!