Premijerom nove kolekcije “Butterfly – Save the Beauty”, inspirisane leptirima, koja poziva na očuvanje leptira i vrednosti ljudskog drušva uopšte,četrnaestogodišnja dizajnerka iz Srbije oduševila je nemačku i internacionalnu publiku.

Mlada dizajnerka Tara Katarina (14), osvojila je jedno od najvećih priznanja,”Prva nagrada”, Frankfurt Style Awards, u kategoriji mladi dizajner, koju joj je uručio predsednik Aosicijacije krojača Visoke Mode Nemačke, gospodin Roland Tisen.Osnivač “Frankfurt Style Awards” je gospođa Hanemi Stic Krumer, koja je Taru Katarinu izdvojila kao najveću nadu nove modne scene. Posebnu pažnju Tari Katarini uputio je i gradonačelnik Frankfurta gospodin Fildman, koji je posebno istakao značaj i doprinos kulturi Frankfurta, premijerom nove kolekcije Tare Katarine.

Predsednica Parlamenta grada Frankfurta, gospođa Hilimi Arslaner Galbasi,posebno je istakla značaj premijere nove kolekcije Tare Katarine, koja je tako mlada dala primer da se kulturom može značajno unaprediti međudržavna saradnja između Frankfurta i Beograda i uspostaviti mostovi koji će doprineti budućoj kulturnoj ponudi na međunarodnoj sceni, ističući da Frankfurt kao multi-nacionalni grad koji veoma polaže na promociju međunarodne kulture.

Generalni konzul Srbije, gospodin Branko Radomirović, u Frankfurtu je toplo podržao Taru Katarinu, govorio na poziv nemačkih institucija i organizatora Frankfut Style Award i Frankfut Fashion Week, o važnosti kulturne razmene između dve države i lepoti koju je Tara Katarina donela u Frankfurt, promovišući Srbiju, potencijal modne i tekstilne industrije i posebno kreativnih industrija Srbije.

Na događajima toplo su pozdravljene inicijative da se mostovi između Beograda i Frankfurta osnaže i da se kroz kulturne i druge manifestacije odnosi između dve zemlje učine još snažnijim i vrednim za oba grada. Premijera “Butterfly – Save the Beauty” u Frankfurtu, mlade Tare Katarine posvećena je lepoti leptira, ali jednako važno ističe problem nestajanja vrste leptira u celom svetu. Takođe, kolekciju je na revijama pratila opera “Madam Butterfly”, koja upozorava da nestaju i ljudske vrline u novom vremenu.

Dakle, poruka Tare Katarine u Frankfurtu, bila je više od mode, bila je poruka celom svetu da se podigne svest o potrebi očuvanja prirode i vrednosti koje su osnova ljudskog društva, kao što su dobrota, čistota duha, ljubav, istina. Ovakav pristup je zaista izazvao oduševljenje nemačke publike i najviših institucija grada Frankfuta i Nemačke, koja je primila Taru Katarinu sa najvišim počastima.

Nemački mediji su toplo pozdravili uspeh Tare Katarine u Frankfurtu, a izdvaja se dnevni list Bild koji je preneo oduševljenje nemačke javnosti mladom dizajnerkom iz Srbije.

 

Mladi reditelj Teodor Brković Gajin, iz Beograda, predstavio je premijerno film o Tari Katarini, “Laureatus”, koji na umetnički način svedoči o životu najmlađe dizajnerke u istoriji Nedelje mode. Teodor je sa samo 18 godina pokazao snagu filmske kreativne industrije i svojim talentom izazvao oduševljenje.

https://www.youtube.com/watch?v=KvE_dnkXi_I&t=18s

Previous articleAtheist Rap ili “car fetish”
Next articleE-Play – od šampiona ritma do neočekivanih hitmejkera