Prvi dan dvodnevnog pretprazničnog festivala “Belgrade Rocks” uspešno je održan 29.12.2021. na Trgu Nikole Pašića, u okviru manifestacije Beogradska zima.

Uprkos kiši i hladnom vremenu, koncerti rok i alternativnih grupa okupili su brojnu publiku koja je uživala u zvucima svojih omiljenih bendova.

Prvi su nastupili, na radost svih ljubitelja dobrog gitarskog zvuka, Straight Mickey and the Boyz – srpska muzička grupa nastala 2009. godine, koju najčešće svrstavaju u alternativni rok.  Zatim je na binu izašao popularni regionalni bend Zoster, osnovan 2000. godine, koji iza sebe ima četiri studijska albuma. Na veliku radost okupljenih, treći po redosledu nastupio je popularni bend Električni orgazam koji je potpuno oduševio publiku, a posebno izvođenjem svojih najvećih hitova. Nakon toga usledila je regionalna muzička atrakcija, Urban & 4, uz prepoznatljivi vokal Damira Urbana i autorski potpis koji stvara kultni status kod publike. Prvi festivalski dan zastvorila je naša čuvena grupa Kanda, Kodža i Nebojša za koju se sa razlogom smatra da predstavljaju sam vrh beogradske i regionalne scene alternativnog i progresivnog zvuka.  

Narednog dana, 30. decembra, publiku na istom mestu očekuju: Bjesovi, Paraf, Let 3, Obojeni program i Artan Lili.  

Ulaz na festival je besplatan, organizator je Centar beogradskih festivala – CEBEF.

Fotografije: Belkisa Abdulović i Dušan Milenković

Previous articleDoček Nove godine u Podgrađu: program, satnice, mapa i detalji proslave u Novom Sadu
Next articleUmetnički faktor: Doživite kolekcije poznatih galerija i muzeja iz potpuno drugačijeg ugla