ISTA – Internacionalna škola pozorišne antropologije Odin Teatra održala se u Mađarskoj u trajanju od 14 dana intezivnog rada sa masterima i učesnicima iz celog sveta. Jedna od izabranih učesnica bila je i Ivana Milenović Popović, glumica DAH Teatra i studentkinja 2. godine doktorskih studija na Institutu za umetničku igru u Beogradu, koja je igrala i u predstavi „Anastazis“ u režiji čuvenog reditelja Euđenija Barbe u Narodnom pozorištu u Budimpešti.

Ovaj spektakulrani događaj sa preko 50 učesnika na sceni (perfromera i muzičara) premijerno se odigrao 20. maja 2023. i predstavljen je na međunarodnom festivalu Pozorišne olimpijade u Budimpešti.

Na predstojećem Festivalu DAH Teatra “Umetnost i ljudska prava” Odin Teatar će predstaviti film „Zemlja gde drveće leti” – u mirnoj danskoj provinciji u toku su pripreme za proslavu 50. rođendana Odin teatra, kompanije koja je promenila pravac pozorišta u drugoj polovini 20. veka pod vođstvom Euđenija Barbe. Sa najdalekosežnijih geografskih širina planete – Kenije, Balija, Brazila, Indije i Evrope – timovi dece, mladih i umetnika dolaze u grad Holstebro koji svojim akrobacijama, muzikom i glasom unose energiju u ovaj kolektivni događaj.
Nakon filma sledi onlajn razgovor sa Euđeniom Barbom i Džulijom Varli: „Moć umetnosti u radu sa zajednicom”.

Previous articleOtvaranje izložbe o Šumanoviću u Parizu i program izložbe o Sretenu Stojanoviću
Next articleANTI NOWHERE LEAGUE i D.R.I. uživo u Novom Sadu