Za preko četiri decenije raskošne pijanističke karijere, ostvario je autentična dostignuća, koja podjednako cene i publika i kritika, dok su njegovi koncerti širom sveta stekli status željno iščekivanih kultnih događaja.

Legendarni pijanista Ivo Pogorelić nastupiće 10. oktobra uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra, pod upravom maestra Srboljuba Dinića, na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta sa početkom u 20.00 časova. Za novosadsku publiku sviraće Koncert za klavir i orkestar br. 2 Frederika Šopena. Orkestar će još izvesti Uvertiru za operu „Čarobni strelac“ K.M. fon Vebera i Simfoniju br. 4 (Italijanska) F. Mendelsona.

Nakon što je izazvao veliko interesovanje na Šopenovom pijanističkom takmičenju 1980. godine, zahvaljujući svom inovativnom tumačenju muzičkih dela i zadivljujućoj izvođačkoj tehnici, Ivo Pogorelić već naredne, 1981. godine počinje intezivnu seriju koncerata u najprestižnijim koncertnim salama u Evropi, Severnoj Americi, Australiji i Japanu. Nastupao je sa svim vodećim orkestrima današnjice poput Bečke i Berlinske filharmonije, Londonskog, Bostonskog i Čikaškog simfonijskog orkestra, Njujorške filharmonije i mnogih drugih.

I nakon četrdeset godina, Ivo Pogorelić, istim intenzitetom nastupa i oduševljava publiku širom sveta. Njegova koncertna aktivnost u tekućoj sezoni uključuje nastupe u Evropi i Severnoj Americi i programe u potpunosti posvećene delima Frederika Šopena.

 
Previous articleDi-džejevi Rebeka i Roj Rosenfeld u petak i subotu na Green Love festivalu
Next articleSVEČANA PREMIJERA FILMA „BOŽIJI ČOVEK“ 14. OKTOBRA U KOMBANK DVORANI- KARTE U PRODAJI