Nick Cave, prvi hedlajner EXIT festivala 2022, najavio je za jesen sledeće godine svoje nove memoare pod nazivom „Faith, Hope And Carnage“ (Vera, nada i pokolj), koje će objaviti izdavačka kuća Canongate. Cave je prošle nedelje predstavio singl „Earthlings“, do sada neobjavljenu pesmu iz perioda albuma „Ghosteen“, koja će se naći na albumu „B-Sides & Rarities Part II“ najavljenom za 22. oktobar ove godine.

Memoari „Faith, Hope And Carnage“ (Vera, nada i pokolj) obuhvatiće više od 40 sati razgovora između legendarnog australijskog umetnika i novinara Observera, Seana O’Hagana, a u fokusu će biti period posle smrti Caveovog sina Artura 2015. godine, njegov pogled na svet i lični život kroz šest godina nakon te tragedije. U sinopsisu memoara navodi se da je u pitanju promišljena knjiga o Caveovom unutrašnjem životu, meditacija o velikim idejama, uključujući teme kao što su vera, umetnost, muzika, tuga i još mnogo toga. 

Komentarišući nove memoare Cave je izjavio: „Ovo je prvi intervju koji sam dao godinama unazad. Traje više od 40 sati. Mislim da bi to trebalo da je dovoljno dugo. Bilo mi je malo čudno, ali iskreno bilo je zadovoljstvo razgovarati sa Seanom i zajedno s njim prolaziti kroz ova neizvesna vremena. Takođe, zadovoljstvo je nastaviti saradnju sa izdavačem Canongateom, koji je kao i uvek predan i strastven u svom poslu“. 

Prema rečima novinara O’Hagana, pred čitaocima će se naći intimni i često iznenađujući razgovori, u kojima Cave iskreno govori o svom životu, muzici i dramatičnoj transformaciji izazvanoj ličnom tragedijom.

 

Nakon singla „Vortex“, Nick Cave & The Bad Seeds su prošle nedelje objavili pesmu „Earthlings“, iz perioda albuma „Ghosteen“, do sada nikada predstavljenu javnosti, a koja će se takođe naći na njihovom novom albumu „B-Sides & Rarities Part II” najavljenom za 22. oktobar ove godine.  Album „B-Sides & Rarities Part II” donosi 27 retkih i neobjavljenih pesama iz razdoblja od 2007. do 2020, a kompilaciju su napravili Cave i Warren Ellis, 16 godina nakon prve „B-Sides & Rarities“ kolekcije. Cave je pesmu „Earthlings“ nazvao prelepom pesmom koja je naprosto pobegla, karikom koja nedostaje, a koja čvrsto povezuje „Ghosteen“. 

Nick Cave & The Bad Seeds – „Earthlings“

https://www.youtube.com/watch?v=Z_xnkVhz270

Veliki Nick Cave i njegovi The Bad Seeds prvi su potvrđeni hedlajneri 21. izdanja EXIT festivala, koji će biti održan od 7. do 10. jula 2022. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi. Jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova na svetu, predvođen neuništivim rok propovednikom zagrmeće sa glavne bine festivala u petak, 8. jula i, nakon nezaboravnog nastupa grupe The Cure, nastaviti niz gostovanja istorijskih gitarističkih imena na Exitu.

Jednodnevne ulaznice za petak, 8. jul, kada nastupa Nick Cave su u prodaji po poklon cenama, sa preko 40 odsto popusta: regularne ulaznice po ceni od 2.990 dinara, fan pit po ceni od 3.990 dinara i VIP po ceni od 12.000 dinara. U prodaji su takođe i četvorodnevne ulaznice za EXIT festival 2022, po ceni od 6.490 dinara, uz uštedu od 60 odsto. Ulaznice se mogu kupiti na oficijalnom festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i online na stranicama Gigstixa.

Previous articleBeogradski festival igre i u Novom Sadu – Prestižna trupa Bodytraffic 25. septembra u Srpskom narodnom pozorištu
Next articleNOVA PREDSTAVA DAH TEATRA – DRVEĆE PLEŠE