Ljubitelje savremene igre od 8. septembra do 12. oktobra očekuje jesenji deo programa 18. Beogradskog festivala igre. Uz generalno pokroviteljstvo kompanije Visa, koja ovaj kulturni događaj podržava već četvrtu godinu zaredom, publika će moći da uživa u nastupima šest izuzetnih trupa iz Liona, Frankfurta, Los Anđelesa, Majnca, Barselone i Londona.

Jesenji deo programa otvara Magi Maren kompanija igre, a publika će tokom festivala imati priliku da gleda i izvođenja trupa kao što su Drezden Frankfurt, Bodytraffic, Akrama Kana, Senjor Serana i TanzMainz. Reč je o kompanijama igre koje zbog različitih prepreka koje je postavila pandemija, nisu mogle da stignu u planiranim terminima, te su gostovanja odložena za septembar i oktobar.

,,Veoma mi je drago što savremena igra nastavlja da živi ove jeseni u Srbiji. Ponosan sam što Visa podržava ovaj veoma važan međunarodni festival i čestitao bih im na odličnoj organizaciji. Zajedno sa Beogradskim festivalom igre, nastavićemo da radimo na popularizaciji ove umetničke forme u Srbiji, kroz brojne aktivnosti i meni posebno drago priznanje za novinarsku izuzetnost – Visa Iskorak” – izjavio je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Fotografija: Visa i BDF.

Na fotografiji su (s leva na desno) Katrin Fodri, ataše za kulturu Francuskog instituta u Srbiji, Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu i Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre.

Previous articleOnlajn predstavljanje tri Evropske prestonice kulture
Next articleNick Cave najavio nove memoare i predstavio singl „Earthlings“