Film “Suša” italijanskog reditelja Paola Vircija naći će se na bioskopskom repertoaru od četvrtka, 13. aprila nakon što je domaća publika imala priliku da pogleda ovu italijansku dramu na 51. FEST-u. Svetska premijera filma održana je na festivalu u Veneciji gde je Vircijevo ostvarenje ovenčano Passineti nagradom za najbolji film.

Rim je na kolenima zbog suše, Tibar je ispražnjen, a rečno korito kao da podseća na reli stazu. Stari, poznati rimski mostovi natkrivaju prašnjav predeo koji je nekada bio ispunjen vodom. Nakon što je stanovništvo imalo razumevanja za trenutnu situaciju, posle izvesnog vremena počinje njegova pobuna. Na užarenim ulicama ukršraju se životi brojnih ljudi.
Tri godine je prošlo i kiše još uvek nema. Rim je presušio i nedostatak vode promenio je njegov način života. U gradu koji je preplavljen žeđu i restrikcijama, kreće se soj ljudi mladih i starih, uspešnih i marginalizovanih, žrtava i okrutnih. Svi su oni deo istog okruženja i svi tragaju za spasenjem.
O filmu, u kojem jednu od uloga tumači svetski poznata glumica Monika Beluči američki portal DEADLINE piše da je reč o uverljivim snimcima, a da je reditelj Paolo Virci napravio sjajan film specifičnog žanra koji okuplja jaku glumačku ekipu, sa pričama koje se preklapaju, predstavljajući u satiričnom duhu društvene prilike.
Ideja za film je nastala, prema rečima reditelja Vircija tokom korone virusa, povećanja broja zaraženih i samog karantina kada su se filmski stvaraoci pitali šta će biti sa snimanjem filmova i kako će život izgledati nakon velike pošasti. Zamišljen je Rim koji je ostavio Kovid iza sebe, noseći se sada sa nekim novim pretnjama i krizama.
Pored Monike Beluči, u filmu uloge tumače i nagrađivani glumac SIlvio Orlando, Valerio Mastandrea i drugi.
Previous articleFILM “ALMA VIVA” U BIOSKOPIMA OD 13. APRILA
Next articleZaokružen program jubilarnog Sea Star festivala: Prodigy i Robin Schulz predvode furiozan line up sa više od 40 zvezda!