Čak pet nagrada je u Novi Saddonelapredstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?” sa 23. Međunarodnog festivala pozorišta Teatar fest „Petar Kočić” 2021. u Banjaluci.

Žiri u sastavu: Senad Bašić, Dejan Projkovski i Olivera Đorđević – jednoglasno je proglasio predstavu Srpskog narodnog pozorišta i OPENS-a najboljom predstavom festivala, dok su glumice Sonja Isailović i Bojana Milanović ponele specijalne nagrade za mlade glumice za ulogu Dženis Džoplin. Takođe, rediteljka Sonja Petrović dobila je nagradu za najbolju režiju, kao i nagradu „Korak u hrabrost 2021,koju dodeljuje Radio-televizija Republike Srpske.

Bojana Milanović i Sonja Isailović istakle su zahvalnost i čast povodom nagrada, na prestižnom banjalučkom pozorišnom festivalu.

„Ovakva podrška meni, a i svima nama iz ekipe je od izuzetnog značaja, jer nas podstiče da predstavu čuvamo, negujemo i iz nje iznova učimo i inspirišemo naše generacije, a i one koje tek dolaze.Od srca se zahvaljujem”, istakla je Sonja Isailović, dok je Bojana Milanović rekla: „Ponosna sam na našu ekipu! Hvala publici i žiriju koji su prepoznali važnost i značaj ove predstave”.

Nakon mnogobrojnih nagrada, predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?” nastavlja da niže uspehe, te rediteljka predstave Sonja Petrović ističe da joj posebno važna i draga nagrada za najbolju predstavu.

„Upravo ta nagrada govori o našem kolektivnom radu i verovanju u ovu predstavu, koju smo podjednako gajili kao tim od samog početka njenog stvaranja. Ohrabruje me i saznanje da se hrabrost u pozorištu nagrađuje i neguje. Ta činjenica uliva nadu da će se pojaviti nova generacija pozorišnih umetnika koja je spremna da razbijaja tabue i formalnosti, tako što stvara iz sopstvene potrebe, a ne zadatih formi. Hvala banjalučkoj publici i žiriju za ovaj vetar u leđa”, rekla je Sonja Petrović.

U drugoj polovini polovini jula, „Dženis” igra na Ohridu, u okviru festivala „Ohridsko leto”. Dvadesetog julskog dana, na obali Ohridskog jezera publika će imati priliku da uživa u predstavi „Ko je ubio Dženis Džoplin?. Za kraj, ove talentovane mlade glumce put vodi i na „Viminacijum fest, gde će igrati 25. avgusta.

Previous articleSaradnja novosadskih i japanskih umetnika: Novi konkurs Evropske prestonice kulture
Next articleLETNJA TREPERENJA: IN CORPORE SANO (U ZDRAVOM TELU)