OD 2. MARTA NA VELIKOM PLATNU DOMAĆIH BIOSKOPA NAĆI ĆE SE SUPERHEROJSKA PRIČA “BAŠ SUPER” ZA DECU I PORODICU

“Mislim da će decu privući sjajan humor, predivna animacija, taj virtuelni svet koji se prožima kroz ceo film i naravno ono ključno jeste emocija i priča u kojoj svi možemo da se pronađemo,” istakla je mlada glumica Ivana Zečević koja pozajmljuje glas glavnom liku animacije, devojčici Hedvigi

Sinhronizacija animirane avanture “Baš super” (Just super) je završena i pred nama je ostvarenje namenjeno celokupnoj porodici. U četvrtak, 2. marta u bioskope stiže priča norveškog reditelja Rasmusa Sivertsena, majstora kreativnih crtanih filmova (“Solan i Ludvig”, “U šumi Haki Baki”), a za domaću bioskopsku publiku likove Baš super animacije su interpretirali: glumica Ivana Zečević, Marko Kon, Maja Odžaklijevska i drugi,  
Jedanaestogodišnja devojčica Hedviga (Ivana Zečević), zaljubljenik u igrice, otkriva da joj se život okreće naglavačke kada je primorana da zameni svoga oca kao superheroja grada i to mnogo pre nego što je očekivala. Izazovi pred kojima se našla mnogo su veći nego što je mogla i da pretpostavi, a usled nespretnih poteza otac se odlučuje za rođaka Adirana, kao budućeg heroja. Hedviga mora brzo da reaguje!

O svom liku, devojčici Hedvigi, glumica Zečević ističe “Hedviga je pre svega šarmantna, bistra i pretalentovana devojčica, U svim nesigurnostima i avanturama ona naizgled povučena ime neku prelepu slobodu, koja mi se najviše svidela. Ona ima njen svet i samo njen u koji razni neprijatelji iako prodorno žele da dospeju, ne uspevaju. Mislim da svi imamo pomalo Hedvige u sebi.”

Ona napominje da će decu privći sjajan humor, predivna animacija, virtuelni svet koji se prožima kroz ceo film i ono ključno, emocija u kojoj se svako od nas može pronaći.

“Poruka roditeljima jeste da slušaju svoju decu i da se rešenja na razne prepreke i porbleme nalaze baš tu, jako blizu, a poruka deci jeste da veruju u sebe i da slušaju svoju intuiciju i da prihvate različitosti i da shvate da je kul biti svoj i autentičan.”

Animirani film “Baš super” prikazan je na upravo završenom 73. Filmskom festivalu u Berlinu gde se našao u takmičarskom programu Generation Kplus.

Previous articleOman – najbolje čuvana tajna Arabije
Next articleMARTOVSKI REPERTOAR SA KRISTEN STJUART, VIGOM MORTENSENOM, FRANSOA OZONOM, DEJVIDOM KRONENBERGOM