Nakon velike, svečane premijere na ovogodišnjem FEST-u domaći film o kome se intenzivno govori ZA DANAS TOLIKO reditelja Marka Đorđevića, naći će se od 28. marta na redovnom repertoaru bioskopa na čijim se blagajnama već od sada mogu pronaći kate u prodaji.

Film koji odiše toplinom, ljubavlju i radošću za životom donosi priču o jednoj porodici koja je zaljubljena u život, uzdižući realnost iznad tla, terajući tamne oblake vedrinom.
Prema rečima scenariste i reditelja Đorđevića film “Za danas toliko” namenjen je apsloutno svima i mogu da ga gledaju jednako i deca i odrasli:
“Šarenci ne psuju, ne zato što se prave fini već što to zaista i jesu.“
Sve počinje kada Šarenci spremaju omiljene im kolače – čupavace i time mame najstarijeg brata da se vrati kući. Vreme kao da prestaje da postoji i počinje bajka o srećnim ljudima.

„Sada kada svuda oko sebe osećamo nervozu i strah poželeo sam da zajedno sa glumcima oživim našu filmsku porodicu Šarenac koja kroz život ide hrabro, bez samosažaljenja, sa vedrinom i željom da jedni druge nasmeju,“ dodao je Đorđević.

Porodicu koju bez opterećenja raduju male stvari, na bioskopskom platnu predstavljaju glumci Filip Đurić, Nikola Rakočević, Ivana Vuković, devojčica Miona Pejković, odnosno Moca, Vasa, Višnja i Marta, a sa njima na platnu suGoran Bogdan i Milica Jovović tumačeći Mocinog kuma Duška i njegovu ćerku Vanju.

Značajnu ulogu u filmu ima i sama muzika, kao posebno segment filma.
Muzika je, kako kažu autori važna jer je najpre najdirektniji put do naših emocija.

“Likovi filma kada su iznutra toliko preplavljeni osećanjima da se plaše da će “pući”, puštaju glas i bez obzira na svoje glasovne sposobnosti proizvode prelepe zvukove, ispunjene setom, ali i veseljem poput pesme Kemala Montena „Vratio sam se živote“, kao glavne muzičke teme filma,” zaključio je reditelj.

Biografija reditelja:
Marko Đorđević rođen je 1988. u Kragujevcu.
Završio je master studije filmske i TV režije na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu, a trenutno je na poslednjoj godini doktorskih studija na pomenutom
fakultetu.
U okviru Festivala autorskog filma 2019. godine, prikazan je njegov debitantski
dugometražni igrani film “Moj jutarnji smeh” koji na pomenutom festivalu dobija Grand Prix “Aleksandar Saša Petrović” a odmah nakon toga imaće i internacionalnu premijeru na Roterdamskom filmskom festivalu kao i puno uspeha na festivalima u našoj zemlji i inostranstvu.
“Za danas toliko” je drugi dugometražni Markov film, do sada prikazan jedino na ovogodišnjem FEST-u gde je dobio dve nagrade – Nagradu glavnog žirija za “Najbolju glumicu” koja je pripala Ivani Vuković, i nagradu “Milutin Čolić” za najbolji srpski film”.
Previous articleAtheist Rap slavi veliki jubilej u Hali 2 Novosadskog sajma
Next articleBrankica Žilović, Eruptivni svetovi / 30.03. @ Novembar Gallery