Kolektivna izložba fotografija “BPM 2023: Foto Bazaar” biće otvorena u četvrtak 27. aprila sa početkom u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW u TC Galerija, kao deo oficijelnog programa ovogodišnjeg Beogradskog festivala fotografije.

Beogradski mesec fotografije počeo je sa radom 2016. godine i predstavlja najveći festival tog tipa u Srbiji. Ljubitelji fotografije će i ove godine imati priliku da u okviru festivala posete različite izložbe, međunarodnih i domaćih autora na više od 20 lokacija u gradu. Po prvi put u istoriji ovog festivala, njegovo šesto izdanje ima temu. Tema „Kolorama“ se odnosi na džinovske folije u boji koje je kompanija Kodak izlagala na Grand Central terminalu u Njujorku od 1950-tih do 1990-tih godina.

U okviru ovogodišnjeg programa u izložbenom prostoru KvArt BW biće predstavljena kolektivna izložba fotografija „BPM 2023: Foto Bazaar“.

Na izložbi će biti prikazani radovi koji su prošli na konkursu organizovanom za ovu izložbu, koja će biti prodajnog karaktera. Cilj konkursa kao i izložbe jeste pružiti priliku autorima da prezentuju svoj rad u galerijskom prostoru u okviru festivala, a ljubiteljima fotografije omogućiti da kupe izložene radove i obogate svoje domove autentičnim umetničkim delima. „Kolekcionirati fotografije znači kolekcionirati svet, napisala je Suzan Sontag u svom eseju O fotografiji. Dakle, koji ćete rad budućeg Man Reja ili Kartije-Bresona poneti kući sa sobom?“ – Tatjana Valova, kustos.

Izložbu “BPM 2023: Foto Bazaar” organizuju Galerija ŠTAB, umetnička inicijativa KvArt BW i Beogradski mesec fotografije. Izložba će biti otvorena do 06. maja 2023. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

Previous articleXenoangel Marija Avramović & Sam Twidale
Next articlePoznati apsolutni hedlajneri EXIT festivala 2023, aktuelne cene ulaznica samo do petka!