Bombay Bicycle Club se vraćaju pred zagrebačku publiku nakon 10 godina i odličnog premijernog hrvatskog nastupa na INmusic festivalu #9!

Koliko je dalek bio indie revival? Čini se kao da je bilo juče, i čini se da je to bilo poslednje veliko razdoblje muzike, ali bilo je pre dobrih 15-ak godina! A jedan od bendova koji je bio deo tog talasa britanskih indie-rock bendova bio je i bend zvučnog i pomalo retro-imena, Bombay Bicycle Club!

Bombay Bicycle Club su osnovali Jack Steadman, Jamie MacColl, Suren de Saram i Ed Nash u severnom Londonu. Debitantski album, ‘I Had the Blues But I Shook Them Loose’ objavljen je pod okriljem izdavačke kuće Island 2009. godine i dočekan hvalospevima svetske muzičke kritike, uključujući NME-a, Uncuta i druge. Tokom godina karijere eksperimentišu s brojnim žanrovima, uključujući folk, elektroniku i indie rock. Četvrti studijski album, ‘So Long, See You Tomorrow’, objavljen 2014. godine, dosegnuo je sam vrh lestvice albuma u Velikoj Britaniji i poveo ih na svetsku turneju kroz Evropu, Aziju, Australiju i SAD.

Nakon 10 godina karijere članovi benda su odlučili napraviti pauzu i posvetiti se vlastitim projektima. Povratak stvaranju nove zajedničke muzike su najavili 2019. godine i krenuli u produciranje najnovijeg studijskog albuma, ‘My Big Day’ koji je objavljen 2023. godine. Svoj šesti studijski album Bombay Bicycle Club su opisali: ‘…kada slušate ‘My Big Day’, nadamo se da ćete čuti zvuk četiri najbolja prijatelja koji nalaze radost u zajedničkom stvaranju muzike i eksperimentiisanju.’

 

Bombay Bicycle Club su u Hrvatskoj premijerno nastupili na INmusic festivalu 2014. godine, a njihov povratak upotpuniće već impresivan program povratničkog izdanja INmusic festivala #16 uz već najavljene izvođače: The Smashing Pumpkins, Hozier, The National, Paolo Nutini, Röyksopp, Viagra Boys, Dogstar, Gossip, The Gaslight Anthem, Sleaford Mods, Ibibio Sound Machine, Sprints, Deadletter i Descartes a Kant! Trodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #16 dostupne su putem službenog festivalskog webshopa po ceni od samo 99 EUR (+ troškovi transakcije) te u Dirty Old Shopu (Tratinska 34, Zagreb) po ceni od 99 EUR, dok su sedmodnevne kamperske ulaznice za samo 49 EUR (+ troškovi transakcije) dostupne isključivo putem službenog festivalskog webshopa.

 

Previous articleRasprodat prvi kontingent ulaznica za Exitov Unity84 Festival, samo 3 sata nakon početka prodaje!
Next articleBioskopski repertoar u znaku ljubavnih sedista, premijera i blokbastera DINA od 8. do 14. februara