Lena Kovaćević nastupiće 11. marta 2023. u čuvenom dvorcu Fehelde (Vechelde) u Nemačkoj, zajedno sa fantastičnim simfonijskim orkestrom Josef & Friends.

Orkestar je osnovao i predvodi sjajni Jozef Žiga, violinista iz Srbije koji živi i radi 30 godina u Nemačkoj kao koncertmajstor u državnoj operskoj kuci u Braunšvajgu. Ovaj orkestar je poznat po predivnim, originalnim aranžmanima iz sveta klasične, pop i džez muzike.

Lena Kovačević je umetnica koja je već više  puta nastupala na koncertima u Nemačkoj sa  Josef & Friends orkestrom. Nakon koncerta u martu očekuju ih nastupi u čuvenom Scharoun Theater Wolfsburg kao i dvorcu Bikeburg (Bückeburg). Na repertoaru su hitovi filmske muzike, pesme Lare Fabian, pesme na francuskom, italijanskom, engleskom i srpskom jeziku kao i Lenine pesme poput Ti si moj bol i Cafe koje su posebno aranžirane od strane ovog sjajnog simfonijskog orkestra.

Za Leninim nastupima vlada veliko interesovanje publike u zemlji i regionu. Lena je nedavno održala koncert u Narodnom pozorištu u Nišu koji je bio nedeljama unapred rasprodat.

 Fotografije:
Irina Duplevskaja

Previous articleGodina velikih planova
Next articleVanja Subotić – Gola voda – otvaranje izložbe, ponedeljak, 6. mart, 19.00, Galerija SULUV