Najnovija originalna američka hit serija kanala  SCIFI “The Ark”, snimljena i producirana u Srbiji, obnovljena je za drugu sezonu.

“Ne možemo biti više uzbuđeni što ćemo se vratiti u svemir sa posadom Arka. SCIFI nastavlja da bude neverovatan partner i dom za ovu seriju”, izjavili su izvršni producenti Din Devlin i Džonatan Glasner.

Prva sezona serija po prvi put pored filmske ekipe iz Srbije ima i veoma brojnu ekipu glumaca iz Srbije i regiona, što je retkost za američku produkciju. Pored Pavla Jerinića i Tiane Upčeve koji su  među glavnim glumcima serije, u ostvarenju The Ark uloge tumače: Tamara Radovanović (kao Jelena Griff), Ana Sofrenović (kapetan Samantha Lester), Jelena Moore (Stela Cogner), Miloš Cvetković (Sasha Novak), Dominik Čičak (Harris Beckner), Tanasije Ćakić (Florian Rupnik), kao i glumci koji žive i rade u Srbiji: Jessica Yemi (Naomi Spencer) i Steven Moore (William Mulchany).

 “Uspeh serije “The Ark” je još jedan primer ispunjenja obećanja da ćemo obezbediti širok spektar kvalitetnih serija u našoj redovnoj, kablovskoj i striming ponudi” izjavila je Liza Kaz, predsednica igranog programa NBCUniversal televizije i striminga. Odlazak u svemir sa Dinom i Džonatanom je zaista bilo putovanje koje vredi i mi smo izuzetno uzbuđeni zbog toga kako će se ova vanzemaljska avantura nastaviti u drugoj sezoni. 

Kreirana od strane Dina Devlina, serija “The Ark” se odvija 100 godina u budućnosti kada su počele misije planetarne kolonizacije kao neophodnost da se obezbedi opstanak ljudske rase. Prva od ovih misija na svemirskom brodu, poznatom kao “Ark One”, susreće se sa katastrofalnim događajem koji uzrokuje masovno uništenje i gubitak života. Pošto je preostalo više od godinu dana pre nego što stignu na ciljnu planetu, uz nedostatak zaliha za održavanje života i gubitak vođstva, preostala posada mora da se izdigne iznad svojih mogućnosti  kako bi ostala na kursu i preživela.

U prvoj sezoni glavne uloge tumače: Kristi Berk, Pavle Jerinić, Tiana Upčeva, Ričard Flišmen, Riz Riči, Stejsi Rid, Rajan Adams,…

Din Devlin (Dan nezavisnosti, Zvezdana kapija) i Džonatan Glasner (Zvezdana kapija SG-1) su kreatori i izvršni producenti zajedno sa Markom Roskinom i Rejčel Olšan-Vilson iz Electric Entertainment. Džonatan Ingliš Balkanic Media i Stiv Li su producenti prve sezone.

Prva sezona serije The Ark emituje se na Balkanu na kanalu SCIFI  sredom od 23.00.  

Fotografije: SYFY NBCUniversal International, Aleksandar Letić

 

Previous articleKoncert bendova PROTO TIP i SITZPINKER // 5. maj 2023. // SKCNS Fabrika
Next articleGalerija SULUV / Sreda, 3. maj, 19.00, otvaranje izložbe Božе Ivankovića