VANJA EJDUS, NATAŠA NINKOVIĆ, KLARA HRVANOVIĆ, RADOMIR RAŠA BUKVIĆ, MARKO ŽIVIĆ U OSTAVRENJU “48 SATI i 1 MINUT”,
PREMIJERNO 21. MARTA U MTS DVORANI

Znamo je iz filmu Leto kada sam naučila da letim, a od četvrtka 21. marta mladu glumicu Klaru Hrvanović gledamo i u novom domaćem ostavrenju rediteljke Sanje Rajačić “48 sati i 1 minut”

Svečana premijera domaćeg filma “48 sati i 1 minut“ rediteljke Sanje Rajačić aka Sonia Alexe koji nosi temu o nestaloj i otetoj deci, a ujedno je posvećen devojčici Tijani Jurić koja je tragično stradala pre tačno deset godina održaće se 21. marta, u mts Dvorani, nakon čega će se film naći na repertoaru i ostalih bioskopa.
Film je okupio velika glumačka imena među kojima su Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marko Živić i dr, a rame uz rame sa njima zaigrala je i mlada glumica Klara Hrvanović koju publika pamti po glavnoj ulozi u filmu Leto kada sam naučila da letim.

Sa svojih 9 godina snimala je film „48 sati i 1 minut“ koji nas sad čeka u bioskopskim salama i odgovorno još tada pristupila zahtevima uloge, iako je kako navodi, bilo veoma izazovno.

“U savladavanju te uloge od velike pomoći bili su mi svi članovi filmske ekipe, naravno najviše ko-reditelji Sanja i Majk. Dodatni razgovori koje sam imala sa svojim roditeljima i pre dobijene uloge, o značaju opreza u komunikaciji sa nepoznatima i slično, pomogli su mi da razumem koliko je ova tema važna, strašna.”

Iako veoma mlada, Klara ističe da je bila veoma svesna važnosti projekta:

„Takođe sam bila svesna da smo mi karika u lancu koja promišlja veoma važnu temu.
Za mene sada kao tinejdžerku, glavna poruka filma, a možda i života, je namenjena roditeljima – pričajte sa svojom decom, volite ih i pazite.“ 

Rediteljka Sanja Rajičić ističe da je velika čast raditi sa velikim glumcima, posebno na filmu koji ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo za podizanje svesti o nestaloj i otetoj deci.

U tome su pomogli naši briljantni glumci Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marina Ćosić, Klara Hrvanović, kao i preminuli glumac Marko Živić. Nebojša Glogovac nije doživeo da učestvuje u ovom ostvarenju, međutim, on je i dalje deo ove velike borbe za sigurnost naše dece.

Podsetimo psihološka drama 48 sati i 1 minut prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, odgoji ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.

 “Ogromna je odgovornost bila da istinski prikažemo bol, patnju i agoniju kroz koju jedna porodica prolazi, i verujem da će publika dugo pričati o ovom filmu, nakon napuštanja sale. To i jeste poenta ovog projekta, da se pokrene priča o bezbednosti dece i da svi mi preduzmemo bar jedan korak zarad promene, a to je, za početak, da podržimo da Amber Alert (pronađi me) sistem zaživi u Srbiji, i da svim snagama spasimo i sačuvamo našu decu,”zaključila je rediteljka

Previous articleBar Italia su novo pojačanje povratničkog 16. INmusic festivala!
Next articleOtvoren poziv za umetničke rezidencije namenjene strip autorima i autorkama // rok za prijave: 7. april 2024.