U sklopu projekta “Moć žena u stripu – WOMCOM” otvoren je novi Poziv za učešće u umetničkim rezidencijama, a rok za prijave je 7. april 2024.
Poziv je namenjen svima onima koji crtaju stripove, zinove, veb stripove, mange ili ilustracije.

Nakon uspešnih rezidencija koje su organizovane 2023. godine u Novom Sadu i u Mađarskoj, u sklopu WOMCOM projekta raspisan je poziv na rezidencije koje su predviđene za 2024. godinu, od 29. maja do 12. juna u Podgorici i od 8. do 22. septembra u Zagrebu.
Stripovi nastali tokom dvonedeljnih rezidencija biće predstavljeni na izložbama, na online WOMCOM digitalnoj platformi i objavljeni u štampanoj antologiji.
Sve informacije o pozivu kao i prijavni formular nalaze se na našem sajtu
SKC Novi Sad je nosilac projekta “Moć žena u stripu – WOMCOM”, koji se bavi osnaživanjem strip umetnica, kao i promocijom njihovog ravnopravnog tretmana u smislu plaćanja, vidljivosti i reprezentacije. Pored ovoga, projekat se bavi imidžom žena u stripu, kao i društvenim promenama koje se odražavaju (ili bi se mogle odraziti) u stripu, u vezi sa slikom i ulogama žena u stripu.

“Moć žena u stripu – WOMCOM” je inicijativa za saradnju koja okuplja partnere iz Hrvatske, Grčke, Mađarske, Crne Gore, Srbije i Slovenije. Glavni cilj je osnaživanje strip umetnica, kao i razmatranje rodnih pitanja u oblasti stripa. Projekat sufinansira Evropska komisija, kroz program Kreativna Evropa.
Previous articleVANJA EJDUS, NATAŠA NINKOVIĆ, KLARA HRVANOVIĆ, RADOMIR RAŠA BUKVIĆ, MARKO ŽIVIĆ U OSTVАRENJU “48 SATI i 1 MINUT”
Next articleDuo Mushkalica 30. marta u Foajeu Kolarčeve zadužbine