Usprkos optimizmu koje je donelo otkriće više vrsta cepiva protiv COVID-19 krajem 2020. godine te najave plana procepljivanja svetskog stanovništva u prvim mesecima 2021. godine, borba protiv pandemije koronavirusa u realnosti se pokazuje dugotrajnijom i izazovnijom od očekivanja.

Proteklu godinu organizatori najznačajnijih evropskih festivala, uključujući i tim INmusic festivala, proveli su u razmeni informacija i traženju načina kako da velika muzičkaa događanja što pre i na siguran način ponovno omogućimo mnogobrojnoj publici. U saradnji sa naučnicima i institutima diljem Evrope rađena su ekstenzivna istraživanja na koncertnim događanjima, osmišljeni su kompleksni protokoli za COVID-19 sigurna događanja, nesebično su razmenjene najbolje prakse i rezultati diljem Evrope. Optimizam i solidarnost koja je poveznica evropske festivalske porodice nažalost još uvek nije dorasla upornosti i štetnosti pandemije koja nas već više od godinu dana drži u stanju nemoći i iščekivanja. Na tragu nužnog nastavka provođenja epidemioloških mera i ograničenja u svrhu zaštite stanovništva od širenja epidemije bolesti COVID-19, a koje podrazumevaju i nužan nastavak zabrane održavanja javnih događaja i velikih okupljanja te sledom odluka i drugih evropskih vlada o nastavku zabrana javnih okupljanja u narednim mesecima diljem kontinenta, nažalost ni 15. INmusic festival neće moći biti održan u najavljenom terminu u junu 2021 godine.

Novi datumi održavanja INmusic festivala #15 biti će od 20. do 22. juna 2022. godine, a festivalski kamp će ugostiti posetioce 15. INmusic festivala od 17. do 24. juna 2022. godine. Ulaznice kupljene za INmusic festival #15 i prateći kamp naravno ostaju važeće za nove datume održavanja INmusic festivala #15.

Organizacija INmusic festivala je u intenzivnoj komunikaciji o odgodi dogovorenih nastupa sa svim objavljenim i neobjavljenim izvođačima. Obzirom da je u pitanju iznimno zahtevan proces ponovnog ugovaranja čitavih turneja koji zahteva složenu međunarodnu koordinaciju, izvođači i organizacija festivala mole za strpljenje i razumevanje dok se odgode najavljenih turneja ne zaključe.

Previous articleKrešimir Golubić: Kralj zagrebačkih graffita (ekskluzivni intervju)
Next articleUNESCO prihvatio 150. goda rođenja Nadežde Petrović kao godišnjicu