Od izdavanja prvog albuma pod nazivom “Horizons” – prekrasnog spoja shoegazea, post-rocka, noisea i dream-popa – zagrebački bend Tús Nua (Jordi Ilić i Jelena Božić) je postao jedan od najspominjanijih bendova na hrvatskoj i regionalnoj alternativnoj sceni.
Debi album ovog dua je hvaljen kako od strane kritike, tako i od strane publike, te se ušuljao na brojne popise najboljih albuma 2017. godine u Hrvatskoj, time utvrdivši mjesto benda kao jednog od najatraktivnijih u regiji.

Nakon što su dupkom napunili zagrebačku promociju albuma, njihova pjesma “Fight!” je odabrana za pjesmu dana na najvećem američkom alternativnom radiju KEXP, čime su postali jedan od rijetkih hrvatskih bendova s tim postignućem. Manje od godinu dana nakon izdavanja prvog albuma, Tús Nua je zasvirala na INmusicu i proglašena jednim od najboljih izvođača te godine.
Njihova glazba je impresionirala čak i post-rock gigante God Is An Astronaut, koji su ih odabrali kao predgrupu za svoj koncert u ljubljanskom klubu Kino Šiška.
Nastupom u CK13 bend će promovisati svoj drugi album “Nothing Personal”.
„Nothing Personal“ je zreo album, mračan i zagonetan, a opet snažan i gotovo drzak u namjeri da doživi katarzu i spasenje. – Ivana Ramljak (SoundReport)
“Nothing Personal” označava prelazak nekoliko kreativnih stepeništa i daje nam do znanja koliko se da razviti, i osobno i kreativno, u samo par godina. Riječi nakon toga ostaju visjeti, traže svoj put do kakvog koherentnog značaja, ali njega se može naći samo u pjesmama. – Ivan Slijepčević (Ravno do dna).
Karte za ovaj koncert možete kupiti po ceni od 300 dinara u pretprodaji na šanku Crne kuće, u radno vreme kluba. Na dan koncerta karta će biti 500 dinara.
*Covid propusnice su obavezne. Kapacitet kluba CK13 biće smanjen za 50% i obavezno je nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru. Takođe, ukoliko u danima nakon koncerta primetite simptome infekcije virusom COVID-19, molimo vas da nas obavestite kako bismo kao organizatori događaja preduzeli adekvatne korake u narednom periodu.
Poslušajte novi spot!
https://www.youtube.com/watch?v=FuZOpIbnBAM
Previous articleU BukBaru u S. Mitrovici održana 2. runda “Poetskog duela” Manjko-Milošević
Next articleNovom Sadu i nagrada za najuspešnije prestonice kulture