Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski“ u sredu, 20. aprila 2022. u 18 časova organizuje drugu tribinu iz ciklusa „Dnevnik o Crnjanskom“ na kojoj će učestvovati prof. dr Slobodan Vladušić i dr Nastasja Pisarev, urednica i moderatorka programa.

Dr Slobodan Vladušić je redovni profesor na Odseku za srpsku književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, pisac i esejista. Bio je urednik u časopisu „Reč“ i urednik „Letopisa Matice srpske“.
Za najbolju književnu kritiku 2004. godine dobio je nagradu „Milan Bogdanović“, a 2011. godine priznanje „Isidora Sekulić“ za studiju „Crnjanski, Megalopolis“.
Za svoj prvi roman „Forward“ (2009) dobio je nagradu fonda „Borislav Pekić“ i „Zlatni suncokret“, njegov roman „Mi, izbrisani“ nagrađen je priznanjem „Meša Selimović“, a roman „Veliki juriš“ nagradom „Janko Veselinović“. Knjiga „Omama“, u kojoj je jedan od glavnih likova Miloš Crnjanski, ovenčana je nagradom „Beskrajni plavi krug“ 2021.
Ovo je drugi iz serije programa koje će naša kuća u 2022. godini posvetiti našem velikom piscu. Serija tribina „Dnevnik o Crnjanskom“ se studiozno bavi delom i životom ovog velikana književnosti kroz predavanja i razgovore, a gosti su najbolji poznavaoci Crnjanskovih knjiga, od profesora, teoretičara i kritičara, do pisaca-savremenika.
Program će biti održan u Kulturnom centru Vojvodine „Miloš Crnjanski“, Vojvode Putnika 2, Novi Sad. Ulaz je slobodan.
Previous articleZastave budućnosti – nova energija u Kreativnom distriktu
Next articlePredavanje dr Borisa Stojkovskog na temu „Srednjovekovna Hrvatska. 1. deo: samostalna država do 1102“ 21. aprila na Jutjub kanalu KCNS