Slem pesnici iz Srbije nastupiće 15. maja u bašti AKC Medika u Zagrebu, najavila je Poezin grupa. Pred zagrebačkom publikom će nastupiti slem pesnici Nikola Oravec, Damir Nedić, Radovan Božović i Milan Mijatović.

Pored slemera iz Srbije nastupiće i specijalni gosti, slem pesnici iz Zagreba, Mario Kovač i Hrvoje Mimica (MC Deda).

Slem pesnici će nastupiti u četiri kruga poezije, navodi se, a u svakom krugu poezije, slemeri će izvesti po jednu svoju (autorsku) pesmu u formi slem performansa.

Nastup slem pesnika iz Srbije realizuje se u okviru projekta Subscene za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride.

„Usled pandemije koronavirusa, nemogućnosti normalne komunikacije i socijalizacije, kao i ugrožene kulturne razmene, ideja ljudi okupljenih oko organizacije Poezin je da vratimo život i kulturu u normalne tokove i da stvorimo pozitivan stav prema vakcinaciji protiv kovida“, navela je ta grupa.

Svi pesnici koji će učestvovati u kulturnoj razmeni su vakcinisani i revakcinisani, ističe se i precizira da je nastup planiran u bašti, na otvorenom prostoru, uz predviđeni razmak – distancu za publiku i učesnike programa.

Tekst: N1 Beograd

Foto: Plakat Poezin

Previous articleVizuelna umetnost u prvim danima maja u kulturnim stanicama
Next articleMAJSKI PORODIČNI VIKEND U KOMBANK DVORANI UZ FANTASTIČNE NASLOVE. NA REPERTOARU SINHRONIZOVANA ANIMACIJA- RAJA I POSLEDNJI ZMAJ, DUŠA I TOM I DŽERI