Nakon odličnog koncerta na prošlom izdanju INmusic festivala, Sleaford Mods vraćaju se na Jarun tokom INmusic festivala #16!

Foto: Wikimedia/EdwardX

Sleaford Mods, hvaljeni britanski post-punk-rap duo iz Nottinghama osnovan je 2007. godine, a poznati su po svom grubom, ‘minimalnom i brutalnom’ muzičkom stilu koji nastaje kao odgovor na gorak život britanske radničke klase u eri štednje. Bend čine pevač Jason Williamson i, od 2012. godine, Andrew Fearn. Polemičan i političan tekstopisac i pevač Jason Williamson kroz tekstove direktno i iskreno često kritizira političku i društvenu situaciju nižeg srednjeg sloja britanskog društva. Williamson je rekao da su njihovi tekstovi “o stvarnim ljudima koji se bore da prežive u sve neprijateljskijem svetu”.

Sleaford Mods pažnju šire publike i pozorne kritike osvajaju 2014. godine sedmim studijskim albumom ‘Divide and Exit’ kroz koji precizno i bez ulepšavanja otkrivaju naličje Velike Britanije iz očiju zanemarene radničke klase. Globalno hvaljeni jedanaesti studijski album ’Spare Ribs’ objavljen je u januaru 2021. godine kao manifest iscrpljenog i demoralizovanog pandemijskog društva, gde Sleaford Mods donose brutalnu istinu, ogoljenu do kosti i bez iluzija o brzim ili lakim rešenjima.

Nakon odličnog premijernog nastupa u Zagrebu na INmusic festivalu 2022. godine, Sleaford Mods su se vratili u studio i u 2023. godini objavili ‘UK GRIM’. Ovaj album je elektronička vizija koja se istinski bavi vremenima koja su bila sve samo ne presedana. Izražena nagonska energija koja pokreće tela i umove donijela je albumu ‘UK GRIM’ jednoglasne pohvale kritičara i publike.

Previous articleStiže novo izdanje omiljenog hrvatskog festivala! Pogledaj Sea Star aftermovie i spremi se za početak trke za ulaznice!
Next articleSAVRŠENA BUKA: BLACK SIMPHONY- METALLICA SYMPHONYC TRIBUTE SHOW 17. MARTA U MTS DVORANI!