Nekada davno, iza sedam mora i iza sedam gora živela je neobična princeza Barbara koja je želela malo više od uobičajenog života jedne princeze u kraljevstvu. Buntovni duh je doveo do još neobičnijeg prijateljstva sa čudovištem. Pogledajte prvi trejler animacije koja u domaće bioskope dolazi 11. novembra.

Kralj ne može da poveruje u činjenicu da je njegova voljena ćerka, princeza Barbara, već odrasla. Dok su svi ometeni pripremom njene rođendanske zabave, presto preuzima podmukli službenik Lasica. Međutim, nezadovoljan što je jedini vladar Kraljevstva, planira i da se oženi Barbarom. Princeza Barbara beži iz palate duboko u šumu. Tu pronalazi Bugija odmetnika i njegovog prijatelja Zlog zeca. Barbarino prisustvo remeti običan momački život dvojice prijatelja. Ona se meša u sve, nameće sopstvena pravila i ide im na živce svojim maštanjima o princu Edvardu. Zamišlja kako princ Edvard pobeđuje varalicu, vraća kralja i prosi je. Da bi se oslobodio Barbare, Bugi odlučuje otići toliko daleko da traži princa Edvarda, zaustavi Lasicu i uspostavi red u kraljevstvu.
Reditelj animacije je Viktor Glukušin, dok je producent avanture o princezi i doborćudnom čudovištu Sergej Seljanov koji je za svoj pređašnji rad na produciranju animacije nominovan za nagradu Oskar.

Crtać koji ide dalje od pobune princeze Barbare, naime animacija se, potpuno u duhu današnjeg vremena, bavi ekološkim pitanjem sa pojednostavljenim i lako razumljivim pristupom za decu najmlađeg uzrasta, te je „Moje slatko čudovište“ poteglo pitanje o večitom konfliktu između civilizacije i prirode.

Sinhronizovana animacija „Moje slatko čudovište“ počeće sa prikazivanjem za najmlađu publiku od 11. novembra.

Trejler:

 

Previous articleTribute to SARCOFAGO sa gostima u Novom Sadu
Next articleMasteri 2021 / Akademija umetnosti Novi Sad – izložba – Galerija SULUV – 8.11.2021.