Bulevar Books poziva na promociju najnovije zbirke pesama Stevana Bradića, “Jastog”, koja je ujedno i druga knjiga po redu objavljena u našoj izdavačkoj kući.

Na promociji će o knjizi razgovarati
Vitomirka Trebovac, pesnikinja
Stevan Bradić, autor
Promocija će se održati u knjižari Bulevar books, u utorak 22. juna, u 20h.
***
Zbirka pesama „Jastog“ Stevana Bradića predstavlja autentičnu inovaciju pesničkog izraza na savremenoj književnoj sceni Novog Sada i Srbije, kao i dalji razvoj lične poetike ovog autora. U njoj se ispituju odnosi stvaralaštva i novca, jezika i vremena, razlike i identiteta, kao i samo istorijsko iskustvo karakteristično za postmoderna društva na poluperiferiji kapitalizma kakvo je naše.
***
Vitomirka Trebovac (1980, Novi Sad) je pesnikinja, završila je Filozofski fakultet u Novom Sadu. Napisala tri knjige poezije:
„Plavo u boji“ (Škart, Beograd, 2011), „Sve drveće, sva deca i svi bicikli u meni“ (LOM, Beograd, 2017) i “Dani punog meseca” (LOM, Beograd, 2020).
Kourednica knjige poezije „Ovo nije dom, pesnikinje o migraciji” (RŽF, Bulevar, Novi Sad, 2017).
Aangažovana u knjižari i izdavačkom centru „Bulevar Books“ u Novom Sadu.
***
Stevan Bradić (1982, Novi Sad) piše poeziju, eseje, prikaze, kritiku i prevodi sa engleskog. Objavio je zbirke pesama: “U kotlarnici” (Novi Sad, 2013) i “Na zemlji” (Beograd, 2017), kao i studije “Simulacija i gastronomija” (Beograd, 2012) i “Nemogući zavičaj” (Šabac, 2020). Poezija mu je prevođena na engleski, nemački i mađarski jezik. Bio je stipendista fondacije Fulbrajt, Akademie Schloss Solitude i Švedskog insistuta. Radi kao docent na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Glavni je urednik časopisa i portala za književnost, filozofiju i društvenu teoriju Rizom (rizom.rs), platforme Mračna komora i manifestacije Književna mašina. Živi u Novom Sadu.
Previous articleGIFT NA KROVU NOVOG SADA 02/07 PETAK 18-22h
Next articleMojOFF U NOVOM RUHU POSTAJE EKSKLUZIVNA FILMSKA PLATFORMA SA NAJNOVIJIM NASLOVIMA SVETSKIH KINEMATOGRAFIJA