Iz tradicionalne porodice sinaesta – Kopola, u četvrtak 3. juna stiže američka drama sa elementima komedije – MAINSTREAM sa Endruom Garfildom u glavnoj ulozi 

U bioskopima, u četvrtak 3. juna dolazi svojevrsna oda kulturi jutjubera, film “Mainstream” u režiji Đije Kopole (Gia Coppola). Film je svoju svetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Veneciji početkom septembra prošle godine.

Film obrađuje temu uticaja društvenih mreža na realan život i postavlja pitanja koliko smo spremni da se odreknemo sebe u trci za lajkovima, popularnošću i zaradom, kao i to da li postoji granica između ljudi koji “prodaju dušu đavolu na Internetu” i  onih drugih koji misle da su uz pomoć satire iznad društvenih mreža, a zapravo idu ka istom cilju.

Scenaristkinja i rediteljka filma Đija Kopola je unuka čuvenog sineaste Fransisa Forda Kopole (“Kum”, “Apokalipsa sada”), svoj debitanski film “Palo Alto” predstavila je na Mostri u Veneciji 2013. godine.

Uloga Frenki u filmu “Mainstream” pripala je mladoj glumici Maji Houk (“Bilo jednom u Holivudu”) koja je ćerka glumice Ume Turman i glumca Itana Houka.
Glavnu mušku ulogu Linka igra Endrju Garfild, glumac koji je nominovan za nagradu Oskar 2017. godine za glavnu mušku ulogu u filmu “Greben spasa” (“Čudesni Spajderen”, “Društvena mreža”, “Tišina”) . Svetske kritike su našle sličnost između Garfildove uloge Linka za generaciju Z i uloge Džima Kerija u Truman šou” (Holivud riporter), jer su obojica ekstrovertni, nestabilni genijalci svog doba.

U sporednim ulogama su Nejt Vulf (“Gradovi od papira”, “Krive su zvezde”), Džoni Noksvil i Džejson Švarcman.

Na beogradskom FEST-u  “Povratak u budućnost” film “Mainstream” prikazan je u selekciji FEST 49.

Trejler:

 

Previous articleOBJAVLJEN TREJLER NOVOG DIZNIJEVOG OSTVARENJE “AVANTURA U DŽUNGLI” SA DVEJNOM DŽONSONOM I EMILI BLANT U GLAVNIM ULOGAMA
Next articlePromocija knjige Nebojše Bradića “Put do pozorišta” u Bitef teatru