Komunikacija s publikom pri nastupu na otvorenoj pozornici bila je cilj po kojem je program koncerta pažljivo biran, istaknuli su iz Percussion Cluba. Skladbe su članovi ansambla većinom aranžirali zajednički, a naglasak je bio na klavijaturnim udaraljkama s dodatnim perkusijama dok je program naglašavao raznolikost među izvođačima i među autorima. Na repertoaru su se tako našli Trevinova skladba Loveći sjene, Zaokret Koshinskog, Varijacije na Paganinijevu temu za dva klavira Lutosławskog, Piazzollin Zaborav, Barberov Adagio, Marquezov Danzón te Mozaik Gipsy Kingsa koji se sinoć čuo na početku i na kraju koncerta, s obzirom na to da je publika glazbenike dva puta vraćala na bis. Osim Mozaika, udaraljkaši su u dojmljivoj i dinamičnoj interakciji s publikom, u završnici koncerta izveli i Bulgarian Medley.

 

Ivana Bilić Kuljerić održat će i radionicu udaraljki za učenike muzičke škole od 14. do 17. srpnja, ali i otvoreni sat pod nazivom „Body Percussion“ za sve zainteresirane, u četvrtak, 15. srpnja u 18 sati u Lazaretima, pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung. Polaznici će se upoznati s osnovama ritmova uz pomoć zvukova koje može proizvesti ljudsko tijelo ili predmeti iz svakodnevne upotrebe. Broj polaznika je ograničen, a prijave se zaprimaju do 13. srpnja u podne na e-mail adresu nikolina.putica@dubrovnik-festival.hr. Uz ime i prezime, potrebno je poslati i datum rođenja te kontakt broj.

 

Sljedeći koncert na programu 72. Igara nastup je Zbora HRT-a sa solistima Darijom Auguštan, Martinom Gojčeta Silić, Stjepanom Franetovićem i Robertom Kolarom pod ravnanjem mo. Tomislava Fačinija, a bit će izveden u četvrtak, 15. srpnja u atriju Kneževa dvora.

Previous articleBAŠTINA BEZ ZAŠTITE: Jodna banja, Novi Sad
Next articleMalagurski: Film je pobedio!