Izložba plakata “Tolerancija” sa 29 radova najboljih svetskih dizajnera otvorena je na “Festivalu ljubavi” ispred TC Promenada u Novom Sadu. Kustos izložbe je Mirko Ilić, američki dizajner srpskog porekla.

Izložbu su otvorili:
– Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog;
– Stefan Gajić, dizajner iz Srbije čiji rad se nalazi na izložbi.
Ideja projekta jeste prezentacija izložbe u javnim prostorima, na ulicama i trgovima, a ne u galerijama, kako bi bila dostupna svim građanima i ukazala na značaj poštovanja prava i dostojanstva svakog pojedinca. Aktivnim učešćem u afirmaciji univerzalnih ljudskih vrednosti, umetnici promovišu mir i toleranciju među ljudima.
Reč je o putujućoj izložbi koja je do sada prikazana u 39 zemalja širom Evrope i sveta. Sa svakim novim gradom u kome je „Tolerancija“ predstavljena, jedan od najistaknutijih dizajnera iz te zemlje uzeo je učešće na izložbi sa svojim plakatom na istu temu, te na izložbi učestvuje preko 180 dizajnera. Izložba „Tolerancija“ je do sada prezentovana u Ljubljani (Slovenija), Mariboru (Slovenija), Cetinju (Crna Gora), Sarajevu (BiH), Beogradu (Srbija), Bredi (Holandija), Madridu (Španija), Sijetlu (SAD), Menlo Parku u Kaliforniji (SAD), Izmiru (Turska), Santo Domingu (Dominikanska Republika) i Harkovu (Ukrajina) i mnogim drugim gradovima širom sveta.
Previous articleOčekivanja od 2022. u muzičkoj industriji: Izvesna festivalska sezona i turneje
Next articleOdgovor umetnosti na uvek aktuelnu temu: “Migracije u umetnosti-umetnost migracija”