Zajednička izložba slika studenata novosadske Akademije umetnosti Ene Kerkez i Filipa Najdanovića biće otvorena u sredu, 17. maja u 19 časova u galeriji SKCNS Fabrike. Postavka će moći da se pogleda do 27. maja, svakog radnog dana od 10 do 19 časova.

Ena Kerkez rođena je 1987. u Zrenjaninu, a živi i slika u Novom Sadu. Njena rana interesovanja su uključivala crtanje. Umesto toga, gradila je karijeru diplomiranog pravnika, koju 2021. godine stavlja po strani da bi upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Bosiljke Zirojevć Lečić. Za sada slika i eksperimentiše sa različitim materijalima i tehnikama. Učestvovala je na završnoj izložbi studenata prve godine slikarstva Akademije umetnosti u Novom Sadu 2022. godine. Predstavljala je AUNS na Bijenalu studentskog crteža Srbije 2022. i 2023. godine.

Filip Najdanović rođen je 2001. godine i odrastao je u Šidu. Završio je srednju umetničku školu “Bogdan Šuput” na odseku za grafički dizajn. Trenutno je student na drugoj godini slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 2022. aktivno učestvuje na brojnim grupnim izložbama u zemlji. U svom dosadašnjem radu istražuje temu i motive figuracije. Posvećuje se studijskoj anatomiji, kao i karakteru likova, a u portretima obraća pažnju na psihološka stanja. Najveću pažnju posvećuje slici u kojoj se trenutno pronalazi, ali pored toga istražuje dokumentarnu fotografiju, kao i ilustraciju.

Previous articleBEOGRAD DOMAĆIN SASTANKA I FORUMA O KULTURNOM NASLEĐU U ORGANIZACIJI EVROPA NOSTRA
Next articleZbog nepredviđenih okolnosti „The 1975“ neće nastupiti na Arsenal Festu