U nedelju 26.03. u klubu Lazino Tele biće održan prvi mini festival u okviru organizacije NS ALT.

Na našim stranicama možete pratiti sve aktivnosti organizacije:

Fecebook: https://www.facebook.com/ns.alternativa

Instagram: https://www.instagram.com/ns.alternativa/

 

NS ALT (novosadska alternativa):

U poslednjih nekoliko godina kroz DIY koncerte i ostala kulturno/umetnička dešavanja formirali smo udruženje entuzijasta koji se profesionalno bave različitim poslovima u muzičkoj industriji u našoj zemlji i kojima je u cilju pronalaženje i promocija bendova, vizuelnih umetnika i ostalih individua iz sveta umetnosti.

Tendencija je da se u narednih šest meseci u Novom Sadu održi nekoliko mini festivala i izložbi koji će predhoditi jednom većem multimedijalnom festivalu krajem godine. U cilju nam je takođe da pomognemo mladim i/ili neafirmicanom bendovima, vizuelnim i drugim umetnicima da pronađu svoju publiku u regionu i Evropi.

Na prvom mini festu u Lazinom Teletu nastupaće:

LUFTHANSA

Lufthansa je mlad Makedonski bend eksperimentalnog i agresivnog duha koji se kombinujući glasan zvuk, bes, ljubav i agresivnost suprotstavlja žanrovskim opredeljenjima i jednodimenzionalnoj, monotonoj muzici kakva danas preovladava.

Šest znojavih prijatelja koji su vežbali i vredno radili na pesmama u svojoj neklimatizovanoj garaži od početka pandemije, napravili su čak 4 albuma i sada su spremni da vam ispune uši, protresu vam kosti i donesu vam topli zvučni zagrljaj.

Iza sebe imaju 17 koncerata, uključujući i koncert u Novom Sadu, dvočasovni koncert na PMG Festivalu 12, LIVEUROPE, PIN Music Conference, Zdravo Mladi, D-Fest i mnogim drugim festivalima, gde su dočekani velikom publikom i divljom atmosferom.

Bend: Viktor Stojanovski (bubanj), Rade Bikovski (bas gitara), Martin Djorlev (glavni vokal/dodatne gitare), Andrej Dimovski (glavna gitara i prateći vokal), Ivo Nikolovski (gitara, sint i dodatni vokali)

Instagram: https://www.instagram.com/thelufthansaconspirators

Facebook: https://www.facebook.com/thelufthansaconspirators

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCMJEaxjbIAxWAiDz6qI7-jQ

Spotify: https://open.spotify.com/artist/34XhnXv5AtZTH48hn16V8Y

HARAKIRI

Harakiri su trio sa sedištem u Skoplju, Makedonija, osnovan 2022.

Harakiri, grubo govoreći, svira alternativni rok, ali ga gura do krajnjih granica i pokušava da mu pocepa himen. Njihov prvi EP izlazi 10/04/23

Članovi su: Andrej Dimovski (gitara/vokal), Viktor Stojanovski (bubanj) i Marko Pechenovikj (bas gitara/vokal)

Bandcamp: https://harakiri6.bandcamp.com/album/-

KRUZ ROUDI

Kruz Roudi na domaću alternativnu scenu donosi mešavinu muzičkih pravaca i svež gitarski zvuk sa indie i fank elementima. Bend je osnovan krajem 2021. Koncertno je aktivan od jeseni prošle godine, a čine ga tri različita karaktera, koja su u studiju i na bini u savršenoj harmoniji. U “šteku” imaju pripremljen album prvenac, koji će u narednom periodu izlaziti singl po singl, a koji se za sada može čuti samo uživo.

Sastav čine: Mladen Rakić (vokal/gitara), Nemanja Đorđević (bas gitara/vokal), Danilo Milivojević (bubanj/vokal).

Instagram: https://www.instagram.com/kruz.roudi/

Facebook: https://www.facebook.com/kruz.roudi

Ulaz je simboličnih 300 dinara kojima pomažete rad bendova i organizacije koja se za ovaj prvi festival odriče u potpunosti svoje zarade u želji da motiviše rad bendova koji nastupaju.

Vidimo se u nedelju 26.03.

NS ALT

Previous articleNorveška šuma u apokaliptičnom novom videu za singl “Sumrak”
Next articleNajveći dogadjaj profesionalaca muzičke industrije, Kontakt, od 23. marta u Beogradu! Paneli, koncerti, izložbe