Exitova mts Dance Arena spada među najfamoznije plesne podijume na planeti prema mišljenjima mnogih velikih imena svetske elektronske muzike, agenata, promotera, medija i, posebno, fanova.

Jedan deo tog statusa godinama je građen pažljivim bukingom koji je na Tvrđavu doveo bezbroj najuglednijih svetskih DJ-eva i producenata. Drugi deo došao je zahvaljujući razvijanju sjajnog vizuelnog identiteta uz koji je išla produkcijska superiornost. Ali treći deo, ključan za stvaranje te Meke elektronske muzike, kako je nazivaju, došao je sinergijom prostora, tehnologije, ljudi i prirode.

Tri dana ovogodišnjeg Exita potvrdila su onaj prvi utisak koji su mnogi dobili na generalnoj probi održanoj na Areni u sredu uveče. Očekivano oduševljenje je nadmašeno kad su se upalili svi ekrani, rasveta, laseri, a moćni soundsystem prolomio zvuk. Promena koju je Arena doživela i 2017. godine, ovog jula je mnogo izraženija. Time je plesni podijum pod otvorenim nebom napravio divovski korak napred i ponovo potvrdio svoje članstvo među svetskom muzičkom i festivalskom elitom. Zato se ništa manje ne očekuje ni večeras, kada će glavne uloge odigrati Stephan Bodzin live b, za sam kraj, ukrajinski duo ARTBAT koji će zatvoriti program festivala.

Tema ovogodišnjih vizuala mts Dance Arene je priroda, čime je EXIT nastojao da ukaže poštovanje životnoj sredini. Celokupan utisak pojačaće ove finalne večeri muzičari kao što su Satori i Monolink,¸koji će doneti organski zvuk pred pun auditorijum. 

Foto: Benny Gashi
Previous articleDeset muzičkih momenata koji su obeležili prva tri dana EXIT festivala
Next articleDragana Mićalović, Lena Bogdanović, Rene Bitorajac i mnoga druga poznata lica na fantastičnoj trećoj noći EXIT festivala!