“Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica, nesrećna je na svoj način.”

 

Posle “Preobražaja”, Norveška šuma se još jedanput okreće temama obrađivanim u remek-delima svetske književnosti, i publici predstavlja svoj novi singl “Porodice”.

Iako je pesma interno nazivana “letnjim hitom”, izuzev godišnjeg doba u kom je objavljena nema puno drugih stvari koje bi je mogle okarakterisati tako. Naizgled lagana melodijska tema kroz dalje slušanje ubrzo otkriva svoj težak karakter, kao što se obaveznom odlasku na more i toplom vremenu koje prati taj bitan događaj suprotstavljaju narušenost odnosa i hladnoća, koju, po pravilu, najviše čuvamo za svoje najbliže.

Moderno vreme nametnulo je svoje standarde i obezbedilo širok spektar instrumenata kako oni mogu da se dostignu, pre formom nego suštinom. Nesreća je odbojna, ružna, i potencijalno prenosna, pa je kao takvu ne želimo u svom vidnom polju, i srećom nam je ponuđen niz filtera kroz koje može da se odigra predstava kakva se očekuje, kako bi se plač zamenio smehom do suza.

Kao i do sada, ono što bend predstavlja svojim pesmama jeste razgolićena svakodnevnica običnog čoveka, a svi smo na žalost, ili na sreću – obični, i sasvim obično želimo da “idemo na more, da nam noge izgore”.

Previous articlePred više od 10 hiljada ljudi završen Blokstok!
Next articleWu-Tang Clan i Onyx predvode 50. rođendan hip hopa na Exitu, i svi su pozvani!