NAJNOVIJI FILM SA DŽONIJEM DEPOM U GLAVNOJ ULOZI, DRAMA “MINAMATA” ZASNOVANA NA ISTINITIM DOGAĐAJIMA PREMIJERNO NA OVOGODIŠNJEM
49. FEST-u

 https://www.youtube.com/watch?v=VJK_mX1KLwE

Na predstojećem 49. izdanju Međunarodnog filmskog festivala – FEST, koji će biti održan od 07. do 16. maja, naći će se i filmovi distributerske kuće MCF MegaCom Film!

Ovogodišnje izdanje prestoničkog festivala održava se pod sloganom Povratak u budućnost, a premijerno će biti prikazano više od 70 filmova najnovije svetske i domaće produkcije.

Među istaknutim naslovima, premijerno će biti prikazana “Zemlja nomada” (Nomadland), koja je osvojila Oskara za Najbolji film, dok je rediteljka Kloi Džao ponela nagradu za Najbolju režiju, a glumica Frensis Makdormand ovenčana je zlatnom statuom za Najbolju glavnu ulogu.

Uz Zemlju nomada, na repertoaru 49. FEST-a premijerno će se naćii film “Minari”, u kom je glumica Ju-Džung Jun nagrađena Oskarom i BAFTA nagradom za Najbolju sporednu ulogu.

Inspirisana istinitim događajima, drama “Minamata” u kojoj holivudska zvezda Džoni Dep tumači lik Judžina Smita, slavnog ratnog fotografa, koji je razotkrio trovanje živom stanovnika japanskog ribarskog sela, prouzrokovano ispuštanjem teških metala iz hemijske fabrik, takođe će premijerno biti prikazan na tradicionalnom beogradskom festivalu.

Impresivna drama “Posrtanje” (Falling), čiju režiju i scenario potpisuje čuveni glumac Vigo Mortensen (Zelena knjiga) koji ujedno tumači i jednu od glavnih uloga u filmu o teskobnom odnosu sina i ostarelog oca, biće prikazana na 49. FEST-u!

Publika FEST-a moći će da pogleda još 9 filmova u distribuciji MegaCom Filma. U okviru programske celine naći će se sledeća ostvarenja: Veze, Nigde posebno, Asistentkinja, Izbrisana istorija, Supernova, Uzvišenje, Jazavac pred sudom, Svi mrtvi, Mainstream.

Previous articleMAJSKI PORODIČNI VIKEND U KOMBANK DVORANI UZ FANTASTIČNE NASLOVE. NA REPERTOARU SINHRONIZOVANA ANIMACIJA- RAJA I POSLEDNJI ZMAJ, DUŠA I TOM I DŽERI
Next articleNAGRADA PUBLIKE NA 43. MOSKOVSKOM FILMSKOM FESTIVALU PRIPALA BIOGRAFSKOJ DRAMI “BOŽIJI ČOVEK” REDITELJKE YELENE POPOVIĆ