Poznati muzičar Čet Fejker (Chet Faker) prvi put je nastupio u Srbiji u ponedeljak 26. juna 2023. godine pred mnogobrojnim publikom u Hangaru Luke Beograd, u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF.

Brojni obožavaoci Četovog zvuka uživali su u originalnom zvuku i emotivnom soul vokalu ovog kantautora koji je na sceni izvodio svoje brojne hitove: Oh Me Oh My, 1998, Feel Good, Whatever Tomorrow, Gold, Low,  The Trouble With Us,…  Čet se zahvalio publici rekavši da mu je drago što je došao prvi put u Beograd. Koncertu je prethodilo DJ muzičko zagrevanje – Holy Dose.

Za ovaj koncert vladalo je veliko interesovanje publike, a među posetiocima koncerta našli su se brojni domaći umetnici, među kojima su bili: Marko Luis, Marčelo, Tamara Aleksić, Vukota Brajović, dizajnerka Sonja Nikolić – Cozy, Kata Vuksanović – KataVux i mnogi drugi.

Čet Fejker (Chet Fejker) / Nik Marfi (Nick Murphy), je australijski kantautor koji neguje chill out zvuk za sve generacije. Čet je  2012. osvojio nagradu za najboljeg novog umetnika godine, a njegov singl “Thinking in Tektures” osvojio je nagradu za najbolji nezavisni singl/EP na dodeli nagrada Australian Independent Records. U 2013. ovo delo je dobilo nagradu za najbolje nezavisno izdanje na Rolling Stone Australia dodeli nagrada.  U septembru 2016. Marfi je napustio ime Čet Fejker da bi počeo da izvodi i objavljuje materijal pod svojim rođenim imenom, ali u oktobru 2020, četiri godine nakon što je izbacio nadimak, Marfi je oživeo ime Čet Fejker za izdavanje novog singla „Low”, a 2021. godine objavio je album “Hotel Surrender”.

Foto: CEBEF / Marko Edge

Previous article“Mi stvaramo” – Izložba radova 30 umetnika iz Rusije, Ukrajine i Belorusije // 11. jul // SKCNS Fabrika
Next articleVeliki naklon kraljicama – EXIT posvećuje ženskim izvođačima po jedan dan programa na dve najveće festivalske bine!