Gostovanje Beogradskog dramskog pozorišta u predstavi Baal ujedno je i nagoveštaj meseca maja koji će biti u znaku drugog izdanja mini festivala „Naši dani“. Tokom nekoliko četiri festivalska dana, novosadska publika moći će da pogleda četiri predstave BDP-a, ali i da prisustvuje razgovorima sa glumcima.

Od 15. do 18. maja gledaćemo „Kamen“, u režiji Patrika Lazića, zatim „Zaljubljeni Šekspir“ rediteljke Ane Tomović, „Cement Beograd“ u režiji Sebastijana Horvata, dok će poslednjeg dana festivala, 18. maja biti odigrana predstava „Demokratija“ Veljka Mićunovića.

Direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta, Milovan Filipović, kaže da je ovo pravi primer odlične saradnje ostvarene sa Beogradskim dramskim pozorištem, te da ona zasigurno postaje tradicionalna.

Za Dramu SNPa, jedna od najvažnijih saradnji koje smo uspostavili, je upravo ova sa BDPom koja je rezultirala jednim vrlo uspešnim festivalom u prošloj godini. Uspešne u smislu posećenosti, kvaliteta predstava, i festivala koji je pokazao da i u teškim uslovima, može da opstane. Ponovo imamo vrlo kvalitetne predstave BDPa kod nas nas sceni, a verujem da će I beogradska publika jednako toplo prihvatiti ono što mi tamo pokažemo”, dodaje FIlipović.

Kako se saradnja nastavlja, Srpsko narodno pozorište će u novembru 2022. godine ponovo gostovati u Beogradskom dramskom pozorištu.

Previous articleObojeni program u Fabrici 7. maja!
Next articleRock@EXIT: Nick Cave, Sepultura, Napalm Death i The Exploited predvode gitarski zvuk festivala