Beogradski garažni bend Lipov Loud objaviće, u izdanju kuće Long Play, 21. maja prvi EP „Ne pristajem“, sa četiri numere, a promovisaće ga na prvom samostalnom koncertu u petak 27. maja u beogradskom klubu „Elektropionir“. Grupa je osnovana 2018, i u međuvremenu je izrasla iz džem-svirki u Studiju Lion u autorski bend. Lipov Loud čine čine Bane Glumac (solo gitara i vokal), Đorđe Đolović (ritam gitara), Goran Kostić (bubnjevi) i Rade Šević (bas i vokal).

U produkciji Studija P3, poznatog kao i „Klinika Petrović“ objavili su nekoliko demo snimaka od kojih su na radijskim top listama, kao i na top listi emisije Bunt na RTS-u zabeležene pesme „Moj grad“ i „Milionima godina“  Debitantski EP je sniman u sniman je u Studiju O i Studiju P3, a produkciju potpisuje Ivan Petrović. Lipov Loud se malo poigrao rečima – EP se zove “Ne pristajem”, a jedna od pesama “Ne priznajem”. Tu su i numere “Daleko iza nas”, “Pucam za tobom” i “Nova ravnoteža”. Sve one se već mogu čuti na “Jutjub” kanalu izdavača. 

https://www.youtube.com/watch?v=d1axgQbJYio 

Članovi benda veruju da su napravili dobre pesme, i dodaju: 

 „Rešili smo da izađemo iz demo faze, i snimimo kvalitetno audio izdanje. Uložili smo mnogo energije i vremena u snimanje. Zadovoljni smo produkcijom, verujem da će to prepoznati i šira publika. Naša jača strana su žive svirke, zato jedva čekamo nastup u Elektropioniru”. 

Na “Fejsbuk” profilu “Lipov Loud” je sam sebe originalno opisao –  “Najbolji bend u levom ulazu zgrade”, “Starogradski rockeri”, “Zvezde sa Zvezdare”, “Kreativci podruma”. 

“Bend je nastao kao komšijska inicijativa. Solo gitarista i basista žive baš u tom levom ulazu zgrade koja se nalazi na području Mesne zajednice Lipov lad, otud i ime benda. Prve probe nastale su u podrumu, odnosno, atomskom skloništu adaptiranom i poznatom kao Studio Lion. Cela priča se desila spontano, bez velikih očekivanja, jer u ovome što radimo želimo maksimalno da uživamo”.

Iza njih je nekoliko festivalskih nastupa. 

“Bili smo na Moonwalk festivalu u Pančevu, Titan demo festu u Kosjeriću, Gitarijadi Vojvodine u Kisaču, a imali smo i nekoliko nastupa sa prijateljskim bendovima u Džez kantini Lisabon, BIGZ-u, KC Gradu, klubu Fest i Jugošpedu. Svakako bi taj spisak bio duži da nije bilo pandemije. Tokom leta i na jesen planiramo da sviramo na više mesta u Srbiji, gde god budemo imali priliku. Željni smo svirke i uživamo u povratku ljudi na koncerte.”

Upitani šta može publika da očekuje 27. maja u Elektropioniru, kažu: 

“Pored autorskih pesama namenjenih ljubiteljima tvrđeg i melodičnog rokenrol zvuka, planiramo da sviramo i nekoliko obrada. Verujemo u pesme sa EP-ja”.

Previous articleVila Festival u Vrdniku donosi nam slavne žene-heroine našeg doba!
Next articlePromocija knjige Borisa Leinera “Azrini svjedoci”, 21. maj, SKCNS Fabrika