Odbrojavanje je počelo! Manje dana deli nas od muzičke bajke na Petrovaradinskoj tvrđavi i početka ovogodišnjeg EXIT festivala. Najveće zvezde različitih muzičkih žanrova sjatiće se u Novi Sad, a među onima koji će uživati u njihovoj muzici biće i legendarni trio iz „Državnog posla”!

Čvarkov, Torbica i Boškić redovni su posetioci Exita. Iz godine u godinu oni, kao i Dimitrije, Nikola i Dejan koji stoje iza ovih likova, obilaze gotovo sve bine na Petrovaradinskoj tvrđavi i uživaju u najrazličitijim muzičkim pravcima. U susret predstojećem Exitu, otkrili su koja imena iz ovogodišnjeg lineup-a ih najviše privlače i pozvali sve da im se pridruže na najluđoj petodnevnoj žurci.

„Državni posao” te zove na EXIT 2024

„Za svaki ukus i za svakoga, ima vala šta da se vidi” reči su kojima je Nikola Škorić, poznatiji kao Torbica, započeo svoje izlaganje. U svom stilu, izdvojio je Crnooki grašak (Black Eyed Peas) kao i, kako je naveo, ličku senzaciju Gučija Manu (Gucci Mane). Ali ne, nisu samo oni privukli pažnju dragog nam Torbice, pa je tako nagovestio da će padati u trans uz pank ritmove škotskih „veterana” „The Exploited”, ali i repovati uz velikane srpske rep scene Bad Copy-ja kao i Prti Bee Gee-a. Međutim, od svih izvođača na ovogodišnjem EXIT festivalu, bend koji je Torbici najdraži i gde će svi posetioci sigurno moći da ga zateknu kako peva njihove stihove, jer mu kod kuće sin nije dozvolio, su pančevačke Ljubičice.

Ali Torbica je samo uveo u ovogodšnju EXIT avanturu, jer i njegove kolege iz kancelarije, odnosno Dimitrije i Dejan imaju svoje favorite!

Boškić je, pozivajući ljude na EXIT, odsvirao nekoliko tonova na klaviru hvaleći se svojim virtuoznim kvalitetima, moguće, nadajući se da će se jednog dana, sa neke od bina na Petrovaradinskoj tvrđavi čuti i klasika. Međutim, ove godine je izvesno da Dejan Ćirjaković neće nastupati, ali će đuskati uz bitove Rudimentala i eventualno nazdraviti sa Maxom Cavalerom. Kao i Torbica, i Boškić je rekao da će bacati rime uz neke od naših kultnih repera da bi zatim nastavio da vežba klavir.

I za kraj – Čvarkov! Da li ste čuli za „Bob Morela” i njegov nastup na EXIT festivalu, kako ga je najavio Dimitrije Banjac poznatiji kao Đorđe Čvarkov? Svakako je jasno da je u pitanju legenda Tom Morello koji će nastupiti u nedelju, 14. jula na glavnoj Tesla Universe bini, ispred koje će svakako publika moći da vidi i raspevanog Đorđa Čvarkova!

Legendarni hip-hop i pop sastav Black Eyed Peas, koosnivač Rage Against The Machine Tom Morello, rodonačelnik trapa Gucci Mane, braća Cavalera, Carl Cox, Bonobo, Black Coffee, Maceo Plex, KlangKuenstler, Sara Landry i niz drugih deo su nezaustavljive zvezdane ekipe koja predvodi žanrovski diverzitet ovogodišnjeg izdanja festivala, koje se grana na stotine izvođača i preko 40 omiljenih festivalskih bina i zona koje će oživeti tokom pet noći na Petrovaradinskoj tvrđavi!

Previous articleFinalno odbrojavanje je počelo – na manje od nedelju dana do EXIT festivala, izdvajamo top 10 atrakcija koje ne smete propustiti!
Next article“ZNAMENITA PORODICA LEKO” Tribina u bašti Muzeja Vuka i Dositeja