Tomas Vinterberg i kultni Grad bogova od ove nedelje na MojOFF platformi

Nakon Oskarom nagrađene Još jedne ture i Proslave koja ga je vinula među zvezde evropskog filma još 1998, na MojOFF platformi će od ove nedelje biti dostupan još jedan film Tomasa Vinterberga – Komuna, sa Ulrihom Tomsenom i Trine Dirholm u glavnim ulogama.

Dirholm, dobitnica nagrade za najbolju glumicu na Berlinaleu 2016. godine gde je film premijerno prikazan, tumači ulogu Ane, TV voditeljke čiji muž Erik nasleđuje veliku porodičnu kuću u Kopenhagenu. U slobodnom duhu sedamdesetih, Ana suprugu predlaže da umesto prodaje kuće osnuju komunu, kako bi podelili troškove sa svojim prijateljima i osvežili svoj društveni život. Međutim, idila ovakvog zajedničkog života ne opstaje dugo, a Ana i Erik će pored komune, morati da se potrude da spasu i svoj brak. U ovom filmu proslavljeni danski reditelj još jednom vrlo precizno secira međuljudske odnose jedne dinamične grupe protagonista, a najviše pohvala kritike dobila je upravo nagrađena glavna glumica Trine Dirholm.

Ove nedelje na platformi će se naći još jedan nagrađivani film, nominovan za četiri Oskara 2003. godine – brazilski Grad bogova Fernanda Meirelesa. Sniman u favelama Rio de Žaneira, ovaj film često se poredi sa Skorsezeovim Dobrim momcima i Bandama Njujorka, a prati mlade gangstere drugog najvećeg brazilskog grada. Zasnovan na knjizi Paula Linsa, koji je i sam odrastao u faveli, kao i delimično na životu fotografa Vilsona Rodrigeza, Grad bogova postao je jedan od najpopularnijih savremenih brazilskih filmova, često hvaljen zbog svoje inventivnosti i montaže Danijela Rezendea, koji je za svoj rad na ovom filmu osvojio BAFTA nagradu i bio nominovan za Oskara za najbolju montažu.
Pored ova dva, na platformi MojOFF od ove nedelje biće dostupni i film Ja i Kaminski sa Danijelom Brilom u glavnoj ulozi, Bredov status sa Benom Stilerom i animirani švedski film Bezrepi Pele.

Celokupan sadržaj platforme pogledajte na mojoff.net. Svim novim korisnicima dostupan je i promo period od mesec dana sa pretplatom od 1 din.

 

Previous articleOD 4. JANUARA DOSTUPNA APLIKACIJA MOJ OFF ZA ANDROID MOBILNE UREĐAJE
Next articleCrime:Scene Records i MRT sa ponosom predstavljaju kompilacijski album ‘FIFTN’.