Izložba slika „Konflikt“ Dušice Pejić biće otvorena u četvrtak 16. maja u 19 časova u Galeriji ŠTAB, u prizemlju tržnog centra Galerija, kod ulaza broj 1.

Serija slika “Konflikt“ predstavlja istraživanje odnosa između svesnog i nesvesnog dela ljudske psihe. Istraživanje unutrašnjih sukoba, napetosti i dualiteta koji definišu naš svakodnevni život. Konflikti su u osnovi ljudskog postojanja i neizbežni su deo našeg života. Iako ponekad teški i bolni, oni su izvor rasta, razvoja i promene.

Izložba predstavlja poziv na introspekciju i razmišljanje o sopstvenim unutrašnjim konfliktima, ali i o načinima na koje svesno i nesvesno međusobno deluju i oblikuju naše iskustvo. Kustos izložbe je Aleksandra Lazar.

Dušica Pejić je završila je osnovne i master studije na katedri za slikarstvo Akademije umetnosti, Univerziteta u Novom Sadu. Završila je specijalističke studije na katedri za slikarstvo Fakulteta likovnih umetnosti, Univerziteta u Beogradu. Diplomirala je na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu, na odseku za Grafički dizajn.

Uvršćena  je u osam najistaknutijih autora apstraktne orijentacije u srpskom slikarstvu u Srbiji posle 2000. godine. Njeni umetnički radovi se nalaze u javnim i privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu: Mandarin Orijental SAVOY u Cirihu, Alex Lake u Cirihu, Beyond Creative u Beogradu i drugim. Saradnica je na projektima povezivanja i umrežavanja različitih umetničkih izraza. Vanredna je profesorka na master studijama na Institutu za umetničku igru u Beogradu, gde radi na povezivanju vizuelnog i izvođačkog dela. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja.

 
Izložba “Konflikt” biće otvorena do 25. maja 2024. godine, a radno vreme Galerije ŠTAB je svakog dana od 11 do 21 čas. Ulaz na izložbu je slobodan.
Previous articleApsolutni favorit evrovizijske publike stiže na Petrovaradinsku tvrđavu: Baby Lasagna osvaja Teslin dan na Exitu!
Next articleNa Exitovu kultnu binu stiže fuzija elektronike, roka i popa: Visa Fusion osvojiće Mezerg, Urban & 4, Ida Prester & Lollobrigida, Marčelo i mnogi drugi!