Pozivamo Vas u četvrtak u 20 č. na otvaranje izložbe slika Nenada Ignjatova, pod nazivom “Ketering”. Nenad Ignjatov je akademski slikar, ribolovac i poliglota, jedinstven i prepoznatljiv po svojim asamblažima, ali i po Delegaciji Izbe, ekipi umetnika koja se na šaljiv način bavi art-skečevima i dobija sve veću popularnost.
Detinjstvo je proveo u Gospođincima, gde je sa četiri godine počeo da crta. Ljubav prema slikarstvu razvio je zahvaljujući slikaru Dobrosavu Uliću, koji ga je podučavao do petnaeste godine, kada počinje da radi ulja na platnu. Ubrzo postaje član mnogobrojnih likovnih kolonija i ULUV-a.


Nakon završene srednje ekonomske škole upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, na odseku za slikarstvo, u klasi prof. Vlade Rančića. Tokom osnovnih studija u slikarstvu bavi se eksperimentisanjem i istraživanjem u materijalima, što postaje njegova preokupacija i na master studijama, gde upotrebljava slikarske i neslikarske tehnike pri stvaranju dela. Autor je internacionalnog umetničkog projekta MILITARY TRASH, koji se odigravao svake godine na vojnom otpadu u Temerinu.
Izlagao je na mnogobrojnim grupnim i samostalnim izložbama u Australiji, Austriji, Rumuniji, Nemačkoj i Srbiji, i radio u srednjoj umetničkoj školi “Bogdan šuput” u Novom Sadu, na predmetu Istorija umetnosti.
Muzička podrška DJ Zhiquito!
Izložba će trajati mesec dana.
Previous articleJovan Kolundžija u Muzeju Srema 22. decembra!
Next articleTricky u Barutani 19. maja 2022!