24. juna u 19 časova, u prvoj srpskoj galeriji skulpture – galeriji Dimenzija, u Dizajnerskoj četvrti Čumićevog sokačeta, biće otvorena izložba petoro mladih vajara koji će svoje dosadašnje stvaralaštvo predstaviti u okviru izložbene postavke od gotovo trideset radova.

Nika Baša, Teodora Vojinović, Aleksandra Majstorović, Irena Simić i Vanja Mijatović, iako generacijski relativno bliski, umetnici su različitih senzibiliteta i sklonosti, posve osobenih poetika u okviru kojih produkuju jedinstvena vajarska rešenja, eksperimentišući u kamenu, staklu, drvetu, terakoti, tkanini, metalu, poliesteru, ili u kombinacijama pomenutih materijala.
Na izložbi će biti zastupljeni radovi u kojima se autori bave aktuelnom tematikom; od ekologije do ne/mogućnosti zaštite od reperkusija postojećeg društvenog diskursa, preko tzv. hibridnih skulptura i radova koji gotovo da prerastaju u sarkastične komentare na vladajući sistem vrednosti, ali će biti izloženi i ona dela koji reflektuju duboko ličnu, unutrašnju sferu doživljenog i iskustvenog u umetniku.
Publika će imati priliku da uporednim sagledavanjem radova koji čine ovu izložbenu selekciju, pokuša da sagleda svu njihovu višeznačnost, uživajući u izraženoj imaginaciji i inovativnosti svakog od izlagača ponaosob. Autor izložbe je istoričarka umetnosti Jelene Balević.
Izložba je prodajnog karaktera a trajaće do 15 jula.
Previous articleUOČI PREMIJERE FILMA O INDIJANI DŽONS PODSEĆAMO SE SVIH AVANTURA ČUVENOG FILMSKOG JUNAKA, ARHEOLOGA
Next articleClaptone – house maestro pod maskom misterije