Prostor Galerije Kolarca je bio mali da primi sve zainteresovane ljubitelje umetnosti i poštovaoce lika i dela Jelene Milošević prilikom otvaranja njene nove izložbe pod nazivom Moj adađo.

Prisutnima se ispred Kolarca obratila kustoskinja Tijana Duka, kao i sama autorka, dok je otvaranje svečano upotpunila mlada čelistkinja Nora Obradović.

Izložba se može pogledati svaki dan od 10 do 20 časova, a na dan zatvaranja 6. jula, Jelena Milošević će zainteresovanima predstaviti svoja nova dela, u dva termina, od 12 i od 14 časova.

“Umetnost Jelene Milošević jeste umetnost svetlosti. Jelenino stvaralaštvo, duboko utemljeno u religioznoj misli i osećanju, poimanju i predstavljanju svetlosti prilazi putem pravoslavne hrišćanske tradicije… Sa podjednakom pažnjom kojom pristupa svakom pojedinačnom radu, Jelena promišlja njihov međusobni odnos. Istančanim osećajem za meru i harmoniju, ona izložbom u Kolarčevoj zadužbini stvara jedinstvenu i skladnu ambijentalnu kompoziciju. Služeći se jezikom različitih medijuma, Jelenina umetnost progovora kroz njene radove, ali i kroz prostor i atmosferu, darujući iskustvo čulima i iskustvo duhu.” Recenzija iz kataloga.

Fotografije sa otvaranja Vladimir Nešović.

Previous articleINmusic se vratio na velika vrata!
Next articleSve je spremno za ovogodišnji Blokstok