Tokom meseca aprila u hotelu Hyatt Regency Beograd održaće se izložba na temu proleća i Uskrsa. Nakon mnogobrojnih uspešnih individualnih i grupnih izložbi u kojima su učestvovale, umetnice Ana Bogdanović, Danijela Knežević i Sofija Bulog, predstaviće svoja apstrakna dela  na zajedničkoj izložbi u hotelu Hyatt Regency Beograd. Izložba će biti otvorena 5. aprila.

Apstraktna i nepredmetna umetnička dela odišu simbolima slobode, energije, emocija, buđenja i nade. Iako su dela svih umetnica iz različitih kolekcija, boje na njima i njihov stil se međusobno savršeno dopunjuju.

Deo izložbe pod nazivom “Praskozorje” posvećen je radovima umetnice Ane Bogdanović. Na svojim delima umetnica prikazuju kako ona oseća i vidi praskozorje: vreme pred izlazak sunca, kad zora praska, ujedno noseći duboku simboliku rađanja, početka i nade.

Bavljenje slikarstvom, apstrakcijom i istraživanjem sebe i svog okruženja, do sada je prikazala na samostalnim izložbama „Intuicija”, „Iskra”, „Apokalipsa”, „Mreže” ,“Rascvetavanje”, “Lullaby”, “Vera Nada Ljubav” i “Rebirth” čiji nazivi asociraju na dominantno osećanje koje proživljava u procesu stvaranja.

“Kada kreiram, to nije u ovoj vremensko prostornoj dimenziji već visoko gore, u Univerzumu.  Apstraktna umetnost kojom se bavim jeste slobodna ili nepredmetna umetnost, koja nesputano istražuje kombinovanjem svih likovnih elemenata. Samim tim ona za mene znači oslobađanje. Kroz apstraktno slikarstvo uspevam da uhvatim iskru energije, momenat, emociju prenoseći je u fizički opipljiv oblik – umetničko delo, istakla je Ana Bogdanović.

U sklopu meseca proleća u hotelu Hyatt Regency Beograd svoje radove će takođe izložiti umetnica Tamara Kusovac. Tamara se pored slikanja bavi i oslikavanjem uskršnjih jaja, koja će svi posetioci imati priliku da vide. Njena umetnička dela odišu prirodnošću i odražavaju dinamično okruženje.

Celokupna izlozba odiše vedrim duhom i novom energijom, koja slavi nove početke ovog proleća. Izložba će biti otvorena i može se posetiti do 29. aprila.

 

Previous articleMlade nade modnog dizajna na Danima studenata u Zrenjaninu
Next articleNovi Sad kao Evropska prestonica kulture za mlade, od mladih i sa mladima