INmusic nije zaboravio ni na novu hrvatsku scenu, tako da je u saradnji s Dostavom zvuka doneo žanrovski presek hvaljenih hrvatskih novih sastava – od kantautorskog pop-punka i global psych zvuka do stoner rocka i eksperimentalne alternative!

IDEM je obeležilo proteklu godinu na domaćoj sceni rasprodatim koncertima i još boljom atmosferom. Umetnički projekt zagrebačkog kantautora i multiinstrumentalista Antuna Aleksa lansiran je 2023. godine odmah osvojivši srca publike prvim singlovima. Mešavinom popa, punka i rocka dominira zarazna energija, buntovni duh i simpatična doza nereda, dok pesme govore o životu kakav jeste – bez filtera i ulepšavanja – te se bave temama poput ljubavi, gubitka, frustracija i vlastitog mesta u svetu.

Global psych bend nemanja okuplja članove iz Pule i Zagreba inspirisane zvukovima 70-ih – bend čine Luka Šipetić (gitara), Danilo Dobrić (bubnjevi), Laura Tandarić (perkusije), Laura Matijašević (bas) i Ana Kovačić (sax, synth), a do sada su izdali tri hvaljena i međunarodno prepoznata albuma: “Tarot Funk”, “Cosmic Disco” i “Voodoo Beat”. U jedinstvenu zvukovnu sliku uspešno spajaju afro-kolumbijske, anatolijske i tajlandske motive te publici nude energičnu i plesnu muziku inspiriranu mitologijom i filmom, uz vrhunsku sviračku izvedbu i atmosferu.

Muscle Tribe of Danger and Excellence (MTDE) prošle godine se vratio iz privremenog mirovanja i ponovno dokazao da ovaj zagrebački rock bend i dalje osvaja publiku žestokom mešavinom rocka, stonera i metala. Talentovana četvorka u sastavu Domagoj Šimek (vokal), Andrija Ražnatović (gitara), Luka Jambrošić (bas) i Andro Jambrošić (bubnjevi) uspešno isprepliće vlastite različite muzičke uticaje stvarajući jedinstveno moćan zvuk i atmosferu punu rock’n’roll energije.

Virovitički Skotni Vrag relativno su novo ime na domaćoj sceni, ali brzo grabe pažnju i publike i kritike. Njihov psihodelični rock s porukom se ne boji žanrovskih granica i gotovo besprekorno spaja elemente indie i surf rocka, groovea, psihodelije i jazza, što rezultira eklektičnim i zaraznim zvučnim iskustvom, kao i pamtljivim scenskim nastupom. Jakov Koščak (gitara, vokal), Nikola Milosavljević (gitara, vokal), Josip Šustić (bas) i Mario Petrinjak (bubanj) kroz humorne tekstove i energičnu muziku izvode satirični komentar društva.

Previous articleMladi i originalni ETEP bendovi dolaze na INmusic festival #16!