Irska zvezda Hozier deo je impresivnog programa povratničkog izdanja INmusic festivala #16!

Jedan od najpopularnijih i najnagrađivanijih irskih muzičara današnjice, Hozier, poznat po jedinstvenom glasu i folk blues rock izrazu u svojim pesmama, prvi put dolazi u Hrvatsku. S hitovima na vrhu lista i predanošću filantropiji, Hozier svojim dojmljivim muzičkim talentom i predanosti društvenim temama u 21. stoleću nastavlja veličanstvenu tradiciju rock poeta 20. stoleća.

Početak Hozierove karijere obeležio je singl ‘Take Me To Curch’, najveći blues-rock hit protekle decenije. Uz jednoglasne pohvale kritičara i publike diljem sveta, pesma je generisala preko milijardu pregleda na YouTubeu, što je najveći uspeh u savremenoj rock muzici. Album prvenac, ‘Hozier’ iz 2014. godine, zavladao je svetskim top lestvicama, osvojivši brojne nagrade i priznanja. Osim muzičkih postignuća, Hozier je poznat po dobrotvornim radu i širenju pozitivnih promena kroz svoju umjetnost, pa je tako sve prihode od objave singla ‘Cherry Wine’ donirao međunarodnim humanitarnim organizacijama za borbu protiv porodičnog nasilja.

 

Album ‘Wasteland, Baby!’ objavljen u 2019. godini, dobio je brojne pohvale kritičara i uspeo se na #1 mesto na lestvici ‘US Billboard Top 200’ čime se Hozierov status prestižnog svetskog etabliranog muzičara i tekstopisca dodatno učvrstio. Najrecentniji EP, ‘Eat Your Young’ (maj 2023.), sadrži tri intrigantne pesme kojima Hozier istražuje teme greha, samospoznaje i pohlepe. Njegov treći studijski album, ‘Unreal Unearth’ objavljen je u avgustu 2023. godine uz odličan prijem publike i kritike. Rasprodane koncertne dvorane diljem Evrope te najavljeni nastupi na najvećim svetskim  festivalima u 2024. godini čine Hoziera jednim od najistaknutijih kantautora i pevača novije generacije.

Previous articleISTINITA PRIČA O PSU TITINI KOJI JE BIO DEO POLARNE EKSPEDICIJE
Next articleNovi singl za Gothic Christ – ¿Cómo Estás?