Film koji je ove godine proglašen za najbolji debitnatski film, po mišljenju publike, je film domaće rediteljke i producentkinje Aleksandre Mitrić Štifanić, film “Putovanje”. Nagradu je primila rediteljka Aleksandra Mitrić Štifanić, koja se zahvalila publici na glasovima i nagradi.

Umetnički direktor festivala Igor Toholj je napomenuo da očekuje da Aleksandra i sa svojim narednim filmom bude deo Festivala, ali sledeći put u glavnom programu.

Nagrada Enter DOK je ustanovljena 2020. godine i festival naglašava da je to nagrada publike, koja svojim glasovima bira najbolji film u ovoj selekciji i predstavlja najdemokratskiji način da se vrednuje stvaralaštvo reditelja debitanata.

Dok #3 se održao od 25. februara do 2. marta u bioskopu Kombank Dvorana, kao i na platformi MOJ OFF i publika je imala priliku da pogleda 13 filmskih ostvarenja, od kojih se pet našlo u takmičarskoj selekciji ENTER DOK.

Filmovi koji su ove godine prikazani predstavljaju zajedno jednu vrsnu kombinaciju realnosti, fikcije i sadašnjosti. Filmovi poput Interegnum i Nagastyle koji govore o ovom trenutku i situacije u kojima se svet našao, zatim filmovi poput Kapoteove trake, Sreten, zaboravljeni vajar  i U potrazi za Žilom Karonom, koji nas podsećaju na postojanje ovih ličnosti i njihov otisak koji su ostavili u svetu, samo su neki od filmova koji su obeležili ovo izdanje.

Previous articleZlatni globus za najbolji animirani film dodeljen Disney Pixar animaciji “Duša”
Next articleIzašao trejler za dugoočekivani film o The Smithsima – SHOPLIFTERS OF THE WORLD (VIDEO)