MILOŠ BIKOVIĆ, VOJIN ĆETKOVIĆ, JAKŠA PRPIĆ, SARA KLIMOSKA U NAJNOVIJEM FILMU REDITELJA I SCENARISTE GORANA RADOVANOVIĆA 

Igrani film “Bauk” Gorana Radovanovića uvršten je u glavni takmičarski program 46. Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi. Festival se održava od 19. do 26. aprila i pored Radovanovićevog filma biće prikazano još deset filmova iz Nemačke, Irana, Austrije, Turske, Rumunije, Meksika, Rusije…

Film govori o osmogodišnjem dečaku Savi koji sa svojom majkom prolazi strahote NATO bombardovanja Srbije 1999, pokušavajući da zadrži svoj neiskvareni, dečiji pogled na svet!
“Film Bauk je antiratna drama koja na neki način sublimira naš kolektivni strah ali i duh našeg kolektivnog otpora zlu pre dvadeset pet godina! I to kroz jednu intimnu priču o odrastanju. Veliki ruski direktor fotografije Vladislav Opeljanc, stalni saradnik Nikite Mihalkova i Kirila Serebrenikova, dao je veliki umetnički doprinos filmu, kao i naš najveći živi scenograf Vladislav Laašić! Posebno mi je drago što će svetska premijera biti održana u Moskvi, gde je i moj prethodni film “Enklava” bio premijerno prikazan i nagrađen! ” izjavio je reditelj povodom prikazivanja filma na predstojećem filmskom festivalu u Moskvi..
U filmu glavne uloge tumače Vojin Ćetković, Sara Klimoska, Miloš Biković, a u ulozi dečaka Save našao se Jakša Prpić. U filmu igraju i Anđelija Filipović, Gordana Gadžić, Branka Šelić, Milena Jakšić.

Film je podržao Filmski centar Srbije i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Scenario i režija: Goran Radovanović, Direktor fotografije: Vladislav Opeljanc, Scenogarfija: Vladislav Lašić, Kostim: Katarina Ciglić, Make up: Atanas Temnilov, Kompozitor: Ace Vaptsarov, Montaža: Nenad Pirnat

Produkcija: NAMA FILM, ARCHANGEL DIGITAL, TELEKOM SRBIJA
Koproducent: PREMIER STUDIO, Sofia

Previous articleIda Prester rasprodala i drugi beogradski koncert
Next articleE-play sutra u klubu Fest