Ovogodišnje treće izdanje Festivala francuskog filma održaće se od 21. do 25. jula na tri lokacije – u bioskopu na otvorenom na Kosančićevom Vencu, u bisokopu Kombank Dvorana, ali i na online filmskoj platformi MojOFF.

Festival francuskog filma pružiće domaćoj publici 8 izvanrednih francuskih filmova, među kojima će biti i deo ekskluzivnih ostvarenja filmske selekcije iz Kana, dok će u okviru paralelnog programa biti prikazani francuski klasici čuvenih reditelja
Mihaela Haneke (Michael Haneke)  i Roberta Bresona (Robert Bresson).

Na repertoaru Festivala poslednjeg dana biće prikazan film „Pod zvezdama Pariza“, reditelja Klausa Dreksela (Claus Drexel) u čijem su ostvarenju glavne uloge poverene francuskim glumicama Katrin Fro (Catherine Frot) i Margarete Dumon ( Margaret Dumont).

Radnja filma prati Kristinu koja je beskućnica u Parizu. Jedne zimske noći zatiče Sulija, osmogodišnjeg eritrejskog dečaka, kako jeca ispred svog skloništa. Vezani svojim marginalnim uslovima, zajedno kreću na emocionalno putovanje u potrazi za dečakovom majkom u Parizu.

Detaljan opis programa i satnica festivala biće predstavljeni na konferenciji za medije u četvrtak 15. jula u Kombank Dvorani. 
Ljubitelji francuske kinematografije imaće priliku da, već drugu godinu za redom, u potpunosti isprate online Festival na zvaničnom sajtu mojoff.net na kojem će se uporedo sa bioskopskim projekcijama prikazivati filmovi. 

Svim novim korisnicima platforme Festival će biti dostupan u vidu promo perioda po ceni od 1RSD.
Da ove nedelje provejava duh Francuske potvrđuju filmska ostvarenja koja ljubitelje sedme umetnosti očekuju u sklopu filmskog repertoara “U SUSRET… FESTIVALU FRANCUSKOG FILMA”. Frankofoni će imati priliku da pogledaju triler francusko – belgijske koprodukcije Prevodioci (Les traducteurs) koji je prošle godine zatvorio Festival francuskog filma. Film dolazi od francuskog reditelja Regisa Roinsarda dobitnika nagrade publike na Internacionalnom filmskom festivalu u San Francisku 2013. godine, ali i poznatog po urnebesnoj romantičnoj komediji „Popularna“ (Populaire) iz 2012. godine.

U iščekivanju Festivala francuskog filma, još nekoliko francuskih naslova naći će se na ovonedeljnom repertoaru MojOFF platforme, poput ostvarenja: „Optužujem“ , reditelja Romana Polanskog, kao i francuski film za celu porodicu – „Moja porodica i vuk“.

Podsetimo, festival MojOFF nastao je proleća 2020. godine, a s početkom leta 2021. Online filmska “dvorana“ MojOFF postala je atraktivna platforma koja uz pomoć pretplate, publici i posetiocima ovog Online mesta, pruža ekskluzivan filmski repertoar.

 

Previous articleMalagurski: Film je pobedio!
Next articleSvemirko u Sremskoj Mitrovici u petak!